Naslovna > Srbija Danas > Politika > Srbija je najhumanija na migrantskoj ruti

Srbija je najhumanija na migrantskoj ruti

NOVI SAD – Državni sekretar u Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević, izjavio je danas za RTV da je Srbija najhumanija zemlja na migrantskoj ruti.

Govoreći o skupu koji je nedavno održan u Beogradu, na kojem se govorilo o osnaživanju hranitelja za brigu o deci u migrantskoj krizi, Ivanišević je istakao da je ponosan što je deo vlade koja je pokazala da je humana.

“Srbija je najhumanija zemlja na migrantskoj ruti, mi smo prva i jedina zemlja od Sirije do Nemačke koja je izdala obavezujuće uputstvo da svako dete mora biti pod brigom države dok se nalazi na teritoriji Republike Srbije. Migranti ne žele da ostanu u Srbiji, ne žele da se nasele u Srbiji, oni žele da odu u Nemačku, ali ćemo mi sve vreme dok su u Srbiji brinuti o njima kao i o svakom drugom kome je u Srbiji potrebna pomoć”, rekao je on.

Ivanišević se osvrnuo i na predstojeći Sajam usluga socijalne zaštite u Subotici, koji će se održati u subotu, 27. maja, sa početkom od 9 časova, u Atriumu hotela “Galleria”, rekavši da su ovakvi sajmovi jedna od redovnih aktivnosti ministarstva, kako bi se široj javnosti predstavio njihov rad.

Ivanišević je gostujući u Dnevniku Radio-televizije Vojvodine rekao da su odlučili da se decentralizuju, te je zato prvi sajam bio u Novom Sadu, da je idući u Subotici, a biće ih i u Požarevcu, Beogradu…

“Ideja jeste ta da se u subotu u Subotici predstavi 40 izlagača, od državnih i privatnih domova za stare, do raznih udruženja građana, koji se bave sistemom socijalne zaštite, da korisnici vide na šta sve mogu da računaju, da vide šta to sistem pruža”, objasnio je on.

Ivanišević je dodao da je Vlada Srbije proglasila ovu godinu kao godinu međugenaracijske solidarnosti, a da ovi sajmovi upravo služe za promovisanje samog bića socijalne zaštite, a to je solidarnost.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno