Naslovna > Srbija Danas > Politika > Srbija neće menjati politiku prema migrantima

Srbija neće menjati politiku prema migrantima

NOVI PAZAR – Radionica o učešću sistema socijalne zaštite u migrantskoj krizi u Srbiji otvorena je danas u Novom Pazaru, a državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nenad Ivanišević rekao je da migrantska kriza nije još uvek prestala i da za Srbiju balkanska ruta nije zatvorena.

“Naša zemlja se pokazala kao jedna od najhumanijih, od Sirije do Nemačke, kada je reč o brizi o migrantima. Srbija je prva formirala radnu grupu za rešavanje mešovitih migracionih tokova”, rekao je Ivanišević.

On je podsetio učesnike radionice da je centrima za socijalni rad poslato obavezujuće uputstvo o tome kako da postupaju kada su u pitanju migranti bez pratnje, kao jedna od najranjivijih kategorija migrantske populacije.

Ivanišević je istakao da Srbija neće menjati svoju politiku i ophođenje prema migrantima, ali i da im neće dozvoliti da ugrožavaju bezbednost građana i krše zakon.

Seminar u Novom Pazaru organizuju Ministarstvo za rad, Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) u okviru globalnog projekta Uključivanje migracija u nacionalne razvojne strategije.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno