Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Stabilna situacija na granici sa Makedonijom

Stabilna situacija na granici sa Makedonijom

BEOGRAD – Ministar odbrane Zoran Đorđević, u pratnji zamenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba general-majora Slavoljuba Janićijevića, obišao je danas Zajedničke snage vojske i policije angažovane na zaštiti državne granice sa Republikom Makedonijom.

On je tom prilikom poručio da je bezbednosna situacija stabilna i da trenutno nema nikakvih indicija da postoji ugrožavanje bezbednosti i imovine građana.

Tokom obilaska posednutog objekta “Cakanovac”, komandant Zajedničkih snaga vojske i policije brigadni general Dejan Janković informisao je ministra odbrane da je stanje u svim sektorima u zoni odgovornosti Zajedničkih snaga redovno i da se uspešno izvršavaju svi planski zadaci.

General Janković je, takođe, istakao da se zaštita državne granice vrši kombinacijom linijskog i dubinskog obezbeđenja.

Prema njegovim rečima, od početka angažovanja Zajedničke snage uspešno su sprečile više od 21.000 migranata da ilegalno pređu državnu granicu naše zemlje, a 140 krijumčara je lišeno slobode.

Nakon obilaska položaja, Đorđević je istakao da se Zajedničke snage vojske i policije, svakodnevno, pa tako i tokom prvomajskih praznika, nalaze na svojim dužnostima obezbeđivanja granice i sprečavanja ilegalnih prelazaka, krijumčarenja ljudi, ali i da štite bezbednost svih naših građana i njihove imovine.

“Bezbednosna situacija je stabilna i trenutno nemamo nikakvih indicija da postoji ugrožavanje bezbednosti i imovine naših građana, što ne znači da vojska, policija i ostale bezbednosne službe ne prate situaciju. Neprekidno pratimo situaciju i u skladu sa tim, prilagođavamo angažovanje naših snaga”, ocenio je Đorđević.

Govoreći o današnjem sastanku sa pripadnicima Zajedničkih snaga, ministar odbrane je istakao da je bilo reči o tekućim aktivnostima, kao i o poboljšanju materijalnog položaja naše vojske i policije, a zaključak je da Vlada Republike Srbije čini sve kako bi materijalni položaj vojske i policije, iz dana u dan, bio sve bolji.

U okviru obavljanja svakodnevnih zadataka, pripadnici Zajedničkih snaga koriste najsavremeniju opremu i tehnička sredstva, a ministar je, sa saradnicima, na jednom od položaja, bio u prilici da se uveri u značaj termovizijske opreme u akcijama sprečavanja ilegalnih prelazaka državne granice i krijumčarenja ljudi.

Nakon obilaska državne granice sa Republikom Makedonijom, ministar Đorđević je sa saradnicima nenajavljeno obišao pripadnike Vojske Srbije na Bazi “Jug”.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno