Naslovna > Regioni > Beograd > Tri nove pijace na Čukarici

Tri nove pijace na Čukarici

Opština Čukarica dobija nove tržnice na tri lokacije. Reč je o mini-pijacama u Žarkovu, Ostružnici i Rušnju, koje će početi da rade u ponedeljak.

Prema rečima nadležnih iz JP “Poslovni prostor” Čukarica, inicijativa za novi pijačni prostor potekla je od poljoprivrednih proizvođača, nakon čega su izradili plan i izdvojili sredstva. Trenutno su u toku radovi na izradi armirano-betonskih platoa i postavljanje otvorenih metalnih tezgi, pa će se prodavci uskoro useliti na buduće prodajno mesto. A već početkom nedelje Čukaričani će moći da pazare na novim pijacama.

– Kad god postoji zainteresovanost sugrađana, izlazimo u suret i razmatramo nove lokacije – kaže Branislav Mirkov iz JP “Poslovni prostor” Čukarica.

– Izradili smo elaborat, kojim je definisan broj i raspored tezgi, veličina platoa, pozicije mobilnih hemijskih toaleta, način ograđivanja, osvetljenje i svi drugi detalji koji su neophodni za rad mini-pijaca. Sredstva za navedene potrebe su obezbeđena finansijskim planom za tekuću godinu, a preostali radovi će biti realizovani sukcesivno, nakon rebalansa ili prema predviđenoj poziciji u finansijskom planu za 2018. godinu.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno