Naslovna > Sport > U Hrvatskoj počelo EP za kadete: “Orlići” kreću na Irce

U Hrvatskoj počelo EP za kadete: “Orlići” kreću na Irce

Kadetska fudbalska reprezentacija danas počinje takmičenje na Prvenstvu Evrope u Hrvatskoj. Selekcija koju predvodi Perica Ognjenović u 16.30 u Kostreni igra protiv vršnjaka iz Republike Irske i izuzetno je važno da dobrom igrom obeleže start na turniru.

– Iskoristili smo dobre uslove na poslednjim pripremama u Umagu i realizovali zacrtani program. Najvažnije je da su svi igrači zdravi i spremni da sprovedu zahteve koje smo postavili. Spremni smo se za početak turnira i mislimo samo na narednu utakmicu. U pozitivnom raspoloženju očekujemo duel sa Irskom, koji je značajan i može nam olakšati ostvarenje našeg cilja. Irci su borbena, takmičarska ekipa, uvek neugodan protivnik – kaže selektor Ognjenović.

Jedan od aduta naše selekcije do 17 godina je i najnovije pojačanje Partizana, sjajna “desetka” Armin Đerlek.

– Veoma smo motivisani da se predstavimo u pravom svetlu. Irska je tipična ostrvska reprezentacija koja igra snažno, bez kalkulacija. Znaju da igraju na rezultat, vole mnogo duela u igri. Učinićemo sve da pobedom počnemo naše učešće na šampionatu, jer bismo tako olakšali sebi put i rasterećeni ušli u nastavak takmičenja – kaže Đerlek.

Inače, Srbija se nalazi u grupi C sa selekcijama Nemačke, Bosne i Hercegovine i Republike Irske, a posle meča sa Ircima, izabranici selektora Perice Ognjenovića sastaju se 7. maja sa Nemačkom i tri dana kasnije sa Bosnom i Hercegovinom.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno