Naslovna > Srbija Danas > Društvo > UNS: Tanjug je potreban Srbiji

UNS: Tanjug je potreban Srbiji

BEOGRAD – Novi predsednik Udruženja novinara Srbije Vladimir Radomirović izjavio je danas da je država prekinula redovno finansiranje Tanjuga, a da je istovremeno Tanjug očigledno uspešniji na tržištu od drugih agencija i da to treba da se nastavi.

“Tanjug je potreban ovoj zemlji, takva agencija potrebna je ovom društvu”, rekao je Radomirović gostujući na Pink televiziji.

On se složio sa opaskom novinara da je Tanjug i dalje lider na informativnom tržištu, da funkcioniše bolje u odnosu na ranije, a da u poređenju sa drugim agencijama emituje desetostruko više informacija.

Radomirović je istakao da je, međutim, bitno da se definiše vlasnički status Tanjuga, da li je, kako je rekao, vladina agencija ili je javna i u javnom vlasništvu.

On je podsetio da je u vreme privatizacije medija bio veliki pritisak da se i Tanjug privatizuje, sa argumentacjom da nigde u svetu ne postoji državna agencija što, dodao je, nije tačno, jer takvih primera ima u zapadnoj Evropi na koju se, kako je rekao, toliko ugledamo.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentari



Podeljeno