Naslovna > Regioni > Beograd > Vesić: Rekordna godina po broju građevinskih dozvola

Vesić: Rekordna godina po broju građevinskih dozvola

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da će ova godina biti rekordna po broju izdatih građevinskih dozvola.

Gostujući na Pinku, Vesić je precizirao da je od 1. januara do 1. maja izdato 240 lokacijskih dozvola, koje prethode građevinskim, 43 građevinske dozvole i ukupno 457.929 kvadrata čija je investicona vrednost oko 13,5 milijardi dinara.

“To jasno govori da je pokrenut investicioni točak koji nije lako pokrenuti jer se ne odlučuju ljudi da tek tako milione evra investiraju negde i za takve odluke treba stvoriti klimu. U tome nam jem puno pomogla Vlada Srbije donošenjem Zakona o planiranju i izgradnji, Zakonom o radu i generalno političkom stabilnošću koje imamo u Srbiji”, istakao je gradski menadžer.

Kaže da je zadovoljan time što je promenjen pravac razvoja Begorada, dodajući da se glavni grad sada prvi put u svojoj istoriji spušta na reke.

Ukazao je da Beograd ima 200 kilometara obale što je, kaže, više nego neke zemlje koje izlaze na more, a neiskorišćene su.

Ocenio je da grad može da bude čistiji i najavio da će do kraja godine završiti 97 fasada. “Planiramo i 200 fasada da uradimo dogodine”, naveo je Vesić.

Navodeći da je važno da grad bude konforan za ljude, Vesić je rekao da u centru grada nedostaje oko 5.000 parking mesta, te da sve metropole imaju taj problem, a Beograd će kaže uvesti i javne bicikle i imati preko sto kilometara biciklističkih staza.

On je najavio da će rekonstruisana garaža na Obilićevom vencu biti puštena u rad 1. jula.

“Biće pušetna sa delom ulice Maršala Birjuzova, od Carice Milice do prolaza iza garaže. Drugi deo uluce od garaže do zelenog venca biće pušten prvog avgusta”, rekao je Vesić.

Grad, kaže, Vesić ima više od 70 projekata, a važno je da kada se gradi, da se ne govori samo o gradskim već i o privatnim projektima, što je takođe deo izgradnje.

“I šoping mol, i privatne zgrade , hoteli…Mislim da i oni koji su najveći kritičari naše aktivnosti u gradu ne mogu da ne priznaju da se zaista u Beogradu puno gradi”, podvukao je on.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno