Naslovna > Slobodno vreme > Život > Vidi Srbiju – savršen odmor nadohvat ruke

Vidi Srbiju – savršen odmor nadohvat ruke

BEOGRAD – Turistička organizacija Srbije (TOS) započela je promotivnu letnju kampanju kako u regionu tako i u Srbiji, koja će trajati do 30. septembra.

U saradnji sa partnerima na lokalnom nivou, turističkim organizacijama, Udruženjem hotelijera i restoratera Srbije HORES, TOS će predstaviti turističku ponudu naše zemlje i kroz kampanju “Vidi Srbiju – savršen odmor ti je nadohvat ruke” pozvati inostrane goste iz zemalja regiona – Bugarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Rumunije – da svoj odmor ili deo odmora provedu u Srbiji, navodi se u saopštenju TOS-a.

Kampanja u regionu sastojaće se iz nekoliko elemenata: medijske kampanje putem televizijskih kanala, digitalnih bilborda, oglašavanja u magazinima i portalima, zatim onlajn kampanje uključujući i “outdoor” promotivne aktivnosti u okviru četiri događaja koji će biti organizovani u četiri grada Srbije.

Akcenat ovogodišnje promocije u regionu je na festivalima “EXIT”, “Guča”, “Belgrade Beer Fest”, “Nishville Jazz Festival” i “Nušićijada”, dok bi jačanje ukupnog “brand awarness”-a ovih događaja trebalo da doprinese ukupnoj turističkoj ponudi.

Uz podršku Ministarstva za trgovinu, turizam i telekomunikacije u vidu podele vaučera domaćim turistima, TOS emitovanjem spota na televizijskim kanalima, radio stanicama, oglašavanjem putem led bilborda, onlajn kanala i magazina, želi da podstakne domaće turiste da provedu letnji odmor u Srbiji.

Broj gostiju iz zemalja u okruženju u Srbiji u konstantnom je porastu poslednjih nekoliko godina, a o njihovom značaju za turizam Srbije govori činjenica da gosti iz navedenih zemalja čine preko 50 odsto svih inostranih turista u Srbiji.

Pozitivni trendovi nastavljeni su i u 2017. godini, a prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u periodu januar-mart 2017. godine u Republici Srbiji boravilo je 234.429 inostranih turista ili 10 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno