Naslovna > Oko nas > Balkan > VMRO: Zaev danas govori jedno, a već sutradan sasvim drugo

VMRO: Zaev danas govori jedno, a već sutradan sasvim drugo

Mandatar i lider SDSM Zoran Zaev najavio je za danas nastavak konsultacija o formiranju nove vlade sa albanskim partijama tokom kojih bi trebalo da se razgovara i o konkretnim resorima, a iz najuticajnije VMRO-DPMNE, bivšeg premijera Nikole Gruevskog, tvrde da laži Zaeva polako izlaze na površnu.

S jedne strane, navodi se u saopštenju VMRO, Zaev tvrdi da će kao premijer štiti nacionalne interese Makedonije, dok s druge ne odustaje od realizacije tzv. “tiranske platforme”.

VMRO podseća da je koalicioni partner Zaeva, Zijadin Sela na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da nije potpisao niti namerava da potpiše bilo kakve garancije koje je tražio predsednik Đorđe Ivanov za davanje mandata lideru SDSM.

Sela je, naime, tom prilikom rekao da bi za njega odricanje od te platforme značilo kao da se, kako je rekao, odriče budućnosti svoje dece.

“Zaev će morati da bira da li će ostati dosledan datim garancijama ili će pogaziti reč i ispuniti obećanje dato svojim potencijalnim partnerima u vlasti”, albanskim partijama DUI, Besa i Alijansi Albanaca, navode iz VMRO.

“VMRO-DPMNE i građani znaju koliko znači reč koju daje Zaev, koji je mnogo puta do sada rekao jedno, a već sutradan bi promenio stav. Kriminalcima koji lažu i Zaevu ne može se verovati. Zato takvo destruktivno ponasanje usmereno protiv makedonskog naroda i države neće dugo trajati”, navodi se u saopštenju VMRO-DPMNE, preneli su makedonski mediji.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno