Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Vojska uživa najveće poverenja građana

Vojska uživa najveće poverenja građana

BEOGRAD – Rezultati istraživanja koje je objavila Agencija za istraživanje “Dip dajv” (Deep dive) potvrđuju da je Vojska Srbije i dalje institucija od najvećeg poverenja građana Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

To je rezultat kojim se Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije s pravom ponose, ali nas i obavezuje da nastavimo sa odgovornim izvršavanjem brojnih zadataka u sve tri misije, navedeno je u saopštenju, uz podsećanje da čak 57 odsto građana najviše veruje svojoj Vojsci, što je značajan porast u odnosu na 2011. godinu kada je taj procenat iznosio 37 odsto.

“Vojska Srbije je siguran garant bezbednosti Srbije i svih njenih građana, u šta su oni mogli da se uvere na brojnim složenim vežbovnim aktivnostima i prikazima naoružanja i vojne opreme kao što je bilo nedavno na poligonu u Nikincima”, navelo je Ministarstvo.

Poverenje je zasluženo brzom i efikasnom pomoći koju su pripadnici Vojske Srbije prvi pružili u poplavama i drugim prirodnim nedaćama kojih smo nažalost imali proteklih godina. Naši “plavi šlemovi” uspešno nastavljaju misiju mira širom sveta, čime smo i nekada i sada zasluživali veliko priznanje, stoji u saopštenju.

Poverenje koje danas uživamo, ističe Ministarstvo, sticali smo i brojnim humanitarnim akcijama, kulturnim manifestacijama, sportskim rezultatima, saradnjom sa mesnim zajednicama i u najudaljenijim selima širom Srbije, gde smo pružali lekarske preglede i medicinsku pomoć, popravljali puteve, gradili vodovode.

Otvorili smo perspektivu zapošljavanja mladim ljudima školovanjem za oficirski poziv, dobrovoljnim služenjem vojnog roka, prijemom profesionalnih vojnika, otvaranjem novih radnih mesta u preduzećima namenske industrije…

Brojne su aktivnosti koje nas svakodnevno vezuju sa našim građanima, a iskazano poverenje dodatni je motiv da se zadaci izvršavaju efikasno i na vreme, stoji u saopštenju.

Ministarstvo posebno ističe da je poverenje zasluženo i kod gradskog i kod seoskog stanovništva i to u svim delovima Srbije.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno