Naslovna > Srbija Danas > Hronika > Vranje: Sveštenik jurio i priveo lopova

Vranje: Sveštenik jurio i priveo lopova

Starešina Crkve Svete Trojice u Vranju Ljubiša Gačić uspeo je, posle potere, da uhvati lopova (27) koji je ukrao kutiju s prilozima iz porte. Taj novac bio je namenjen Miljani Ristić Stanković, koja boluje od leukemije i za čije lečenje u inostranstvu je neophodno 150.000 evra.

Kutija s novčanim dobrovoljnim prilozima nalazila se ispred ulaza u hram, a u njoj je bilo 16.000 dinara. U četvrtak uveče, mladić je, nakon što je ukrao novac, počeo da beži. Srećom, to je primetio crkvenjak i o tome odmah obavestio starešinu. Ne gubeći vreme, Gačić je izjurio iz kancelarije i dao se u poteru za lopovom.

– Potrčao sam za njim i stigao ga u ulazu jedne zgrade u obližnjoj ulici. Ne znam kako, ali uspeo sam da ga zadržim dok se nije pojavila policija – kratko je prokomentarisao Gačić.

Lopov je s kutijom bežao u pravcu centra grada. Sustigli su ga stotinak metara dalje od crkve. Policija je uočila lopova i dvojicu muškaraca koji trče za njim kod Lenjinove ulice.

Mladić je uhapšen i kod njega je pronađen nestali novac. Zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa, protiv osumnjičenog će biti podneta krivična prijava Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju.

Starešina Crkve Svete Trojice je rekao i da mu je drago što je sačuvan novac za lečenje njihove sugrađanke, kojoj je svaka pomoć dragocena. Iz policije, u interesu istrage, nisu mogli da daju više detalja o krađi.

Sačuvani novac će biti uplaćen na namenski račun za lečenje Miljane Ristić Stanković, obolele od teškog oblika leukemije.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno