Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vučić: Ime premijera 11 ,12. ili 13. juna

Vučić: Ime premijera 11 ,12. ili 13. juna

BEOGRAD – Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ime premijera znati 11, 12. ili 13. juna, da će inauguracija predsednika biti posle 20. juna, te da u opticaju za premijera nisu samo tri imena, kako se piše u medijima, već više.

On je dodao da će dužnost predsednika preuzeti 30. ili 31. maja u skladu sa zakonom, kada formalno postaje predsednik.

Na pitanje da li je tačno da su glavni kandidati za premijera Ivica Dačić, Dušan Vujović i Ana Brnabić, Vučić je rekao – ima još nekih.

Na insistiranje novinara da kaže još neka imena Vučić je rekao da je i Nikola Selaković pametan i sposoban, kao i (gradonačelnik Novog Sada) Miloš Vučević…

“Niste nikoga stavili iz SNS, postoje tri mogućnosti, da to bude neko iz SNS, zatim da to bude Ivica Dačić kao predsednik SPS ili da to bude neko od nestranačkih kandidata. To su tri opcije. Šta je najbliže, videćete 11, 12. juna. Ja se, inače, tu nasmejem, jer koga god budem izgovorio i ko god bude izabran, za deo javnosti biće najgori i najbrutalnije napadan”, naveo je Vučić.

Kako kaže, inauguracija je svečanost da označimo novu političku eru i to će biti iza 20. juna.

“Ime premijera ćemo znati 11, 12. ili 13. juna”, rekao je Vučić i dodao da bi kada bude svečana inauguracija voleo kao predsednik da dočeka i nove ministre.

Plate će biti značajno veće

Građani Srbije imaće značajno veća primanja, a biće povećan i minimalac, ponovio je Vučić, te primetio da ga zbog toga već napadaju, jer, navodno je time protiv MMF-a i drugih finansijskih institucija i stručnjaka.

“To će biti urađeno u skladu sa rezervama i mogućnostima koje imamo i to tako da nijedno trenutka ne ugrozimo fiskalnu stabilnost”, napomenuo je premijer i dodao “To radimo da bi ljudi mogli da žive lepše i bolje”.

U svakom slučaju, kako je rekao, još preostaju razgovori s poslodavcima o toj temi.

Očekujem dobru saradnju sa Nikolićem

On je dodao da očekuje uspešnu saradnju sa Tomislavom Nikolićem nakon što odlazeći predsednik stupi na novu dužnost.

“Možete sve da pročitate iz Uredbe koju smo doneli. Mislim da ćemo uspešno i dobro da sarađujemo. Verujem u uspešnu saradnju sa Kinom i Ruskom Federacijom”, rekao je Vučić novinarima posle predavanja na Fakultetu bezbednosti.

Vlada Srbije osnovala je Kancelariju Nacionalnog savet za saradnju sa Rusijom i Kinom, preneli su beogradski mediji, navodeći da bi na čelu tog tela trebalo da bude odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

U Uredbi koju je usvojila Vlada Srbije navodi se da će Kancelarijom Nacionalnog saveta rukovoditi direktor kojeg vlada postavlja na pet godina na predlog premijera, da će imati zamenika koga sam imenuje, kao i pomoćnika.

Ostavka na mesto predsednika SNS kad dođe vreme

Vučić je izjavio danas da će ostavku na mesto predsednika SNS dati kada to bude smatrao neophodnim uz poruku svima onima koji imaju problem da nekoga drugoga dovedu na vlast da “taj film” neće gledati još neko vreme.

Vučić je na pitanje da li će “po tradiciji” podneti ostavku na mesto predsednika stranke rekao da je već rekao da će podneti ostavku i na koji način uz podsećanje da Boris Tadić na primer to nije učinio, a da ga to niko tada nije ni pitao.

On je u tom smislu poručio onima koji bi nekoga drugoga da dovedu na vlast, ali imaju problem što njega narod bira, da “taj film” još neko vreme neće moći da gledaju, ali i da će “slične probleme” imati i sa budućim predsednikom SNS kao sa njim.

Kako je rekao gleda šta ti rade navodeći da nekadašnji ombudsman Saša Janković nije hteo da podnese ostavku ni dan pred izbore iako je SNS upozoravala da se tri godine bavio politikom što je nespojivo sa funkcijom koju je obavljao i pri tom je suprotno zakonu.

To im nije smetalo, dodao je Vučić.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno