Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vučić polaže zakletvu i preuzima dužnost predsednika

Vučić polaže zakletvu i preuzima dužnost predsednika

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije i novoizabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiće zakletvu na svečanoj ceremoniji u Narodnoj skupštini Srbije danas u 12:00 časova, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako je ranije saopšteno iz Skupštine Srbije, Posebna sednica parlamenta na kojoj će odlazeći premijer položiti zakletvu zakazana je za 11. sati.

Pres služba odlazećeg Predsednika, takođe je ranije saopštila da će Tomislav Nikolić predsednika Vučića dočekati ispred sedišta Predsednika Republike u 13,10, nakon čega će u svečanoj sali tog zdanja započeti primopredaja dužnosti.

Dodik:Izbor predsednika Srbije važan čin za sve Srbe

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji će prisustvovati današnjem polaganju zakletve izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je da je za sve Srbe, gde god da se nalaze, izbor predsednika Srbije važan čin i pozvao građane Srpske da taj čin uvek sa posebnom pažnjom podrže.

Dodik je za banjalučku RTRS, koja će direktno prenositi svečano polaganje zakletve izabranog srpskog predsednika, poručio da je za Republiku Srpsku važna jaka i stabilna Srbija, jer je to država sa kojom ima najbolje moguće odnose, kada je reč o aktuelnoj političkoj i državnoj garnituri.

Inače, Dodik nakon polaganja zakletve iz Beograda putuje za Rusku Federaciju, gde će u Sankt Peterburgu učestvovati na tradicionalnom Ekonomskom forumu.

Pored Dodika polaganju zakletve u Beogradu prisustvovaće premijerka Željka Cvijanović i predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno