Naslovna > Srbija Danas > Politika > Vulin: Briga za porodicu prioritet Vlade

Vulin: Briga za porodicu prioritet Vlade

NOVI SAD – I ovogodišnji Bejbi Egzit protiče u znaku muzike, plesa, različitih radionica i humanitarnih aktivnosti. A sve u znaku dece i optimizma, kako se taj festival još često i naziva.

“Srbija je bogatija za, da budemo skromni, za barem deset milijardi dolara u ovim mladim ljudima. Kako to da afirmišemo i uključimo u svet, to se ovde vežba, kroz ulicu profesija, kroz humanost. Imamo celo odeljenje koje se bavi gradićem budućnosti”, kaže Đorđe Mojić, direktor festivala “Bejbi Egzit”.

Otvarajući festival, koji se smatra najvećim porodičnim događajem u regionu, ministar Aleksandar Vulin je kazao da je to pravo mesto da se promoviše sve ono što je država uradila za zaštitu porodice i dece, koji su, kako je dodao, jedan od prioriteta Vlade.

“Porodica je osnovna ćelija, osnovni stub našeg društva, a ponekad se bojim da to uzimamo zdravo za gotovo, kao da nije potrebna pomoć, kao da nije potrebno da stvaramo sadržaje koje će ljude činiti ponosnim, ne samo što vole svoju porodicu, već da imaju pouzdanje i sigurnost da će država biti tu i sutra”, kaže Vulin.

Na dvodnevnom festivalu optimizma, kako se Baby Exit još naziva, i ove godine, deca se, na njima razumljiv način, upućuju na važnost kulture, ekologije, obrazovanja i društvene odgovornosti.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno