Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Vulin: Samo jaka porodica čini jaku Srbiju

Vulin: Samo jaka porodica čini jaku Srbiju

BEOGRAD – Samo jaka porodica čini jaku Srbiju, poručeno je danas na obeležavanju međunarodnog dana porodice u Beogradu, kome su prisustvovali ministar za rad Aleksandar Vulin i direktorka Kancelarije za manjinska i ljudska prava Suzana Paunović.

Kako je rečeno na manifestaciji tim povodom u Tržnom centru Stadion, vlada je pokrenula čitav niz aktivnosti usmerenih ka ekonomskom osnaživanju porodice, ali i u borbi protiv nasilja u porodici, ukazujući da će zakon koji reguliše to pitanje stupiti na snagu 1. juna.

Prema rečima ministra Vulina, u prva četiri meseca ove godine država Srbija je za porodiljske nadoknade isplatila 10,7 milijardi dinara i to za 40.000 porodilja, za roditeljski dodatak u prva četiri meseca je isplaćeno 2,3 milijarde dinara za 61.160 korisnika, a za 350.000 dece isplaćen je dečji dodatak u vrednosti od 4,4 milijarde dinara.

“Sve su ovi važni delovi pomoći države, ali najveća pomoć koju država učini jeste povećavanje zaposlenosti. Ako imate funkcionalnu porodicu u kojoj su roditelji zaposleni i možete sa sigurnošću da kažete da su zaštićeni od nasilja i da su im zaštićena sva prava u porodici i van nje, onda možemo da kažemo da imamo dobru državu, kao što imamo dobru porodicu”, poručio je Vulin.

Paunovićeva je podsetilla da se Međunarodni dan porodice obeležava od 1993. godine sa ciljem da se ukaže na značaj porodice, negovanje porodičnih vrednosti i međugerenarcijske solidarnosti.

“Današnja manifestacija se odvija pod sloganom ‘Porodica naša luka’ zato što svi iz porodice polazimo i u porodicu se vraćamo, tražimo rešeja za svoje probleme i delimo svoju sreću”, rekla je ona.

Kaže da jaka porodica čini jaku Srbiju, te da je vlada pokrenula i usmerila čitav niz aktivnosti ka ekonomskom osnaživanju i pomoći i podršci porodicama.

Podsetivši da je 2017. godina godina međugeneracijske solidarnosti, ona je istakla da ne treba da zabopravimo na rodtelje, bake i deke i da im kažemo hvala “jer kao jaka porodica, možemo da gradimo jaku Srbiju”.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno