Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Za upravnike zgrada prijavljeno 715 kandidata

Za upravnike zgrada prijavljeno 715 kandidata

BEOGRAD – Pomoćnik u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Jovanka Atanacković kaže da će prema podacima Privredne Komore Srbije, Srbija uskoro dobiti 715 profesionalnih upravnika zgrada, koliko se građana prijavilo za prvi krug obuke.

“Ovi podaci nisu konačni, jer i dalje traje prijava zainteresovanih. U narednom periodu očekujemo porast broja polaznika, posebno u većim gradovima i u ostalim jedinicama lokalne samouprave, koje još nisu organizovale obuke”, rekla je Atanacković, saopšteno je iz resornog ministarstva.

U saopštenju se navodi da se prema podacima Privredne komore Srbije u Beogradu prijavilo 240 kandidata. Dosta zainteresovanih bilo je i u Nišu, Kragujevcu, Novom Sadu i Kruševcu.

Primera radi, od 240 prijavljenih u Beogradu, prva i druga grupa polaznika, njih 114, imaju obuku od 25. maja. Od toga, njih 28 su fizička lica, a ostalo su oni koji već rade u firmama koje se bave upravljanjem i održavanjem. Treća grupa od 64 polaznika imaće obuku od 29. maja, a četvrta sa 62 polaznika, od 15 juna, navodi se u saopštenju.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno