Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Agrokor (ne) nudi Frikom i Dijamant u Srbiji kao zalog za kredit?

Agrokor (ne) nudi Frikom i Dijamant u Srbiji kao zalog za kredit?

BEOGRAD – Iz Agrokora su danas popodne demantovali informaciju koju je objavio hrvatski portal Lider, a preneo Seebiz, da su kao jamstvo za novi kredit ponudili kompanije Frikom i Dijamant u Srbiji. Zvanična agencija Agrokora za odnose sa javnošću u Srbiji, Rajt (Right), saopštila je da navodi izneti u toj informaciji “nisu tačni”.

Izgledno je da će imovina Agrokora u Srbiji, Frikom i Dijamant, biti ponuđena kao jamstvo za dalje finansiranje hrvatskog koncerna, prenosi Seebiz pisanje portala Lider.

Od izvora bliskog Agrokoru, Lider doznaje da je koncern poveriocima kao jamstvo za dalje kreditiranje ponudio kompanije Frikom i Dijamant u skladu s pravom prioriteta koje definiše leks Agrokor, navodi se u informaciji.

“Poverioci s takvim statusom imaju pravo prvenstva u naplati duga u odnosu na druge kreditore. Doznajemo i da se razgovara o mogućnosti ‘rolanja duga’, odnosno podizanja novih kredita kako bi se platili stari”.

Svrha novog zajma od oko 200 miliona eva, za koji se veruje da ć biti dogovoren početkom iduće nedelje je, između ostalog, refinansiranje starih dugova Agrokorovih dobavljača, kao što je to bio slučaj s prvim kreditom od 80 miliona evra odobrenim nakon usvajanja “leks Agrokora”, prenosi Seebiz.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno