Naslovna > Regioni > Kosovo > Ambasada SAD čestita izborne rezultate građanima Kosova

Ambasada SAD čestita izborne rezultate građanima Kosova

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država čestita građanima Kosova na juče održanim demokratskim izborima. Ambasada sa velikim interesovanjem čeka izveštaj zvanične posmatračke misije.

Iako smo zabrinuti zbog nekih izveštaja o neažuriranim biračkim spiskovima, dvostrukog glasanja i drugih sporadičnih nepravilnosti, moramo pohvaliti Centralnu izbornu komisiju, članove biračkih odbora, OEBS i svu ekipu koja je nadgledala i posmatrala, za njihov naporan rad. Takođe obećavamo da ćemo nastaviti podršku sve dok proces utvrđivanja rezultata glasanja bude trajao, i dok se svi izveštaji o nepravilnostima temeljno ne istraže i reše u skladu sa zakonom Kosova – kaže se u saopštenju ambasade SAD.

Glasači Kosova su rekli svoje, sada treba bez odlaganja početi proces formiranja nove vlade koji je od ključne važnosti. Unapred se radujemo saradnji sa onima koji god budu formirali novu vladu. Nadamo se da će se svi novoizabrani službenici Kosova, bez obzira na njihovu stranačku pripadnost, zalagati za preduzimanje akcije za zajedničko dobro svih građana Kosova. Kosovo ima podršku Sjedinjenih Država dok nastavlja da ide napred na svom putu prema punim evro-atlanskim integracijama – kažu u američkoj ambasadi.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno