Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Banini Trade iz Kikinde na dobošu 30. juna

Banini Trade iz Kikinde na dobošu 30. juna

BEOGRAD – Imovina preduzeća Banini Trade iz Kikinde naći će se na prodaji 30. juna, a na “dobošu” će biti pokretna i nepokretna imovina ovog preduzeća, piše eKapija.

Odbor poverilaca kompanije Banini Trade iz Kikinde nije dao saglasnost za prodaju tog preduzeća kao pravnog lica, pa je licitacija koja je bila zakazana za 21. april ove godine otkazana, kaže za eKapiju stečajni upravnik ovog preduzeća Radovan Savić.

Preduzeće, odnosno njegova imovina, sada se prodaje “iz delova”, a danas je oglašena prodaja pokretne i nepokretne imovine, navodi portal.

Na javnom nadmetanju, koje je zakazano za 30. jun 2017. godine u 12 časova, kupce će pokušati da pronađe sedam imovinskih celina ovog preduzeća.

Među oglašenom imovinom, piše portal, je zgrada poslovnih usluga u Kikindi, čija je početna cena oko 12,3 miliona dinara, gradsko građevinsko zemljište (početna cena oko 1,8 miliona dinara), pet automobila Škoda fabia (početna cena oko 2 miliona dinara), kao i potraživanja u parnicama.

Stečaj u Banini Trade, kao i u Banini a.d, pokrenut je sredinom prošle godine.

Novi vlasnik Banini a. d. od nedavno je kompanija Jaffa, koja je ranije najavila da će svi radnici zadržati posao, kao i da će, za početak, proizvoditi iste proizvode.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno