Naslovna > Srbija Danas > Politika > Dačić: Bez velikih promena u radu vlade

Dačić: Bez velikih promena u radu vlade

BEOGRAD -Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ne očekuje velike promene u funkcionisanju vlade nakon što je Aleksandar Vučić izabran za predsednika i smatra da će saradnja vlade i predsednika biti dobra.

“Verovatno sada mnogi očekuju da se govori o nekim tektonskim poremećajima, ali mi se nalazimo u političkoj sferi. Dobro je poznato ko je politički pobednik izbora, to je lista koju je vodio Vučić, koja je u koaliciji sa listom koju sam ja vodio i očigledno je da će se ta politička moć ogledati i u dobroj saradnji predsednika i vlade i u tome ne vidim ništa loše”, rekao je Dačić.

“Šta sad neko misli, da će sada eksperti da vode neku samostalnu politiku, a da pri tome apsolutno ne konsulutuju one koji su pobedili na izborima. To ne postoji nigde, pa ne postoji ni u Srbiji, tako da ne očekujem neke velike promene, osim što su se adrese malo promenile”, rekao je Dačić za RTS na svečanosti povodom inauguracije predsednika Vučića.

Kako kaže, očekuje više prostora da svako pokaže koliko može da ostvari.

“Ovo je ipak politička liga, poeni se mere po tome koliko će ko glasova dobiti na sledećim izborima”, rekao je Dačić.

On je istakao da večerašnja svečanost velika prilika za razgovore i susrete, ali je i odraz međusobnog poštovanja i prijateljstva određenih zemalja koje šalju delegacije na slične skupove.

“Veoma je korisno da je ovoliki broj državnika i poitičara raznih formata, od predsednika, članova kraljevskih porodica, premijera, ministara spoljnih poslova, uglednih ličnosti u našoj zmelji i to je dobra prilika za afirmaciju naše zemlje”, rekao je Dačić.

Važno je, dodao je, da se slični skupovi iskoriste za dalju afirmaciju svega što se u Srbiji dešava, onoga što smo postigli i svega što ćemo raditi u narednom periodu.

“Ja sam organizovao i zvaničan ručak za goste na inauguraciji, bila je veoma dobra i srdačna atmosfera i mislim da je ovo pun pogodak i jedan plus za našu zemlju”, rekao je Dačić.

Dačić razgovarao sa kanadskim generalom Leslijem

Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa kanadskim generalom, poslanikom i parlamentarnim sekretarem ministra spoljnih poslova Endruom Leslijem (Andrew Leslie), koji je u Beograd doputovao da bi prisustvovao svečanosti povodom stupanja na dužnost predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Ministar Dačić izrazio je zahvalnost za lični angažman Leslija, dobrog poznavaoca situacije na Balkanu, i iznošenje stavova tokom krize na prostoru bivše SFRJ, koji su doprineli objektivnijem informisanju međunarodne zajednice o zbivanjima na terenu, što je za Srbiju bilo od posebnog značaja, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić i Lesli razgovarali su o ulozi Srbije u regionu, evropskim integracijama, i o odnosu dve zemlje sa NATO i Ruskom Federacijom, ali i o rigidnosti kanadske vizne politike za građane Srbije.

Ministar Dačić je istakao da su za Srbiju odnosi sa Kanadom veoma važni i da bi redovan politički dijalog doprineo boljem razumevanju u cilju podizanja prijateljskih odnosa dveju zemalja na viši nivo.

Obostrano su uočene mogućnosti za dalje unapređenje prijateljskih odnosa dve zemlje kroz budući razvoj trgovinske, ekonomske, univerzitetske i kulturne saradnje, navodi se u saopštenju.

Sa kanadske strane je izražena spremnost i za pružanje pune podrške našoj zemlji u sprovođenju reformskog procesa na njenom putu ka EU, navedeno je u saopštenju.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno