Naslovna > Srbija Danas > Politika > Dačić: Suština napada je da se nanese šteta Srbiji

Dačić: Suština napada je da se nanese šteta Srbiji

BEOGRAD – Vršilac dužnosti premijera i ministar spoljnih poslova Ivice Dačića izjavio je danas da je naneti štetu Srbiji, suština onog što je funkcioner stanke Borisa Tadića govorio nedavno zvaničnicima EU u Briselu i svakodnevnih brutalnih medijskih i političkih napada na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Prilikom mog učešća u subotu na konferenciji u Vahauu, u Austriji, sagovornici iz EU su mi skrenuli pažnju da je pre neki dan visoki funkcioner Tadićeve stranke boravio u Briselu i zvaničnicima EU preneo da je politička atmosfera u Srbiji nikad gora, da je, kako je rekao, teža nego za vreme režima Miloševića, da se država vodi na nedemokratski način i da dominira autoritarna vladavina što nije u skladu sa evropskim vrednostima, da trpe veliki medijski pritisak itd”, saopštio je Dačić.

Sa druge strane, naveo je on, predsednik Vučić je svakog dana izložen najbrutalnijim napadima – i medijskim i političkim.

“Šta je onda suština napada – da je u Srbiji diktatura, kad u isto vreme komesar (Johanes) Han u ime EU izriče ocenu da je Srbija na veoma dobrom putu”, upitao je Dačić i odgovorio:

“Suština je da se nanese šteta Srbiji.”

Dačić napominje da je političare moguće voleti ili ne voleti, ali ne sme se mrzeti Srbija.

“Zato je veoma važno da se u Srbiji sačuva politička stabilnost i nastavi putem koji je započet – evropskim putem, uz čvrstu zaštitu naših nacionalnih i državnih interesa. U tome će predsednik Vučić imati moju podršku”, naveo je Dačić u izjavi za javnost.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno