Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Danas oblačno, ide sve toplije

Danas oblačno, ide sve toplije

NOVI SAD – Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će do kraja juna biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 33 do 37 stepeni, u četvrtak (29.06.) i petak (30.06.) ponegde i do 40 stepeni.

Samo ce danas temperatura biti u manjem padu, od 28 stepeni na severu i zapadu do 34 na jugu i istoku Srbije.

Danas će u Srbiji biti promenljivo oblačno i malo hladnije.

Na severu i zapadu pre podne, u centralnim i južnim krajevima od sredine dana sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Na istoku suvo i uglavnom sunčano.

Posle podne na severozapadu, uveče i tokom noći i u ostalim krajevima razvedravanje.

Vetar slab i umeren, na istoku povremeno jak, severozapadni.

Jutarnja temperatura od 14 na jugoistoku do 22 na severu Šumadije, a najviša od 28 na severu i zapadu do 34 na jugu i istoku.

U Novom Sadu će danas biti promenljivo oblačno i malo hladnije, pre podne i sredinom dana sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskom sa grmljavinom, posle podne bez padavina uz postepeno razvedravanje.

Vetar slab i umeren, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 22, najviša dnevna oko 30 stepeni.

Prema izgledima za narednih sedam dana, do kraja juna biće sunčano i natprosečno toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta se od 33 do 37 stepeni, u četvrtak i petak ponegde i do 40.

Samo je u planinskim predelima, a u četvrtak i na severu i zapadu Srbije uz lokalni razvoj oblačnosti moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Od subote malo hladnije ali sa temperaturom u granicama proseka za početak jula, uz lokalne pljuskove sa grmljavinom, naročito u nedelju.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno