Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Devojke prevarene na lažnom kastingu

Devojke prevarene na lažnom kastingu

NOVI SAD – “Predstavi svoju lepotu” – tako je glasio oglas za kasting koji je kružio društvenim mrežama i koji se prethodnog vikenda održao u jednom zrenjaninskom lokalu. Taj naslov bio je primamljiv brojnim devojkama, koje su odlučile da se odazovu, ne sluteći da će njihove fotografije i lični podaci biti zloupotrebljeni.

Postoji sumnja da se iza svega krije ruski sajt za upoznavanje “Anastasija dejt”

Na prvi pogled sve je izgledalo kao običan kasting za lepotu, međutim, vrlo brzo su učesnice tog fotografisanja shvatile o čemu je reč.

Jedna od njih, koja je svoje iskustvo podelila na sajtu Fondacije Tijana Jurić, kaže da je za kasting čula u jednom kafiću, a pričalo se i da će učesnice za fotorafisanje dobiti i vaučer od 2000 dinara. Odlučila je da ode.

“Popila sam kafu i onda otišla da me našminkaju, žurila sam u smenu na svom poslu. U međuvremenu je neki momak na papiru zapisao moje ime i prezime, a zatim sam otišla da se fotografišem. Rečeno mi je da je fotograf Rus, da ne razume srpski zbog čega smo se sporazumevali na engleskom. Kada sam se vratila, dobila sam papir na kojem je bilo ispisano šta sve treba da kažem dok me devojka, koja je pričala srpski, snima telefonom. Od mene se očekivalo da kažem ko sam, odakle dolazim, koliko imam godina i to da se prijavljujem za kasting Anastasia date, za agenciju koja u svom nazivu koristi i reč Vojvodina”, priča naša sagovornica.

Na kastingu su im tražene i lične karte, kaže devojka iz Zrenjanina, a pre početka fotografisanja obećano im je da će za nekoliko dana biti pozvane da preuzmu fotografije i novčane vaučere. Međutim, pomen naziva Anastasia date zaparao je uši pojedinim učesnicama.

“Navodno je jedna od devojaka na pomen naziva Anastasia date posumnjala o čemu se radi, otišla je na internet da proveri, i tada je nastao haos. Sve je to bilo kada sam već otišla”, dodaje.

Nakon što je javnost saznala za zrenjaninski kasting u medijima su se pojavile informacije da je isti događaj održan u Subotici i u Novom Sadu.

Sumnja se da je tako prevareno nekoliko stotina devojaka iz Vojvodine.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentari



Podeljeno