Naslovna > Oko nas > Balkan > Đukanović: Bolji život sada realan

Đukanović: Bolji život sada realan

Članstvo u NATO znači da evropski kvalitet života za Crnu Goru više nije stavka na listi želja, nego šansa da se taj cilj dostigne sada realnost, poručio je lider Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Bivši premijer Crne Gore je za Prvu televiziju rekao da je to satisfakcija za zvačnu crnogorsku politiku vođenu u poslednje dve decenije, ali i podsticaj za region jer pokazuje kako je jedna od najmanje razvijenih država Balkana sada iskoristila šansu.

“Sa ovim crnogorskim članstvom u NATO, mislim da dodatno obezbeđujemo našu stabilnost i stvaramo pretpostavku za dinamičan demokratski, ekonomski razvoj. Istovremeno, mislim da ukazujemo susedima da je to moguće”, poručio je Đukanović.

On je naveo da to nije samo “prazna proklamacija”, već da su otvorena vrata i NATO i Evropske unije zaista realna šansa i da je, do juče jedna od najmanje razvijenih država u ovom regionu, iskoristila tu šansu i prošla kroz ta prva vrata, preneo je RTCG.

“Verujem da će sa takvom porukom, pre svega stranim investitorima, obezbediti ne samo nedostajući kapital nego nedostajuće iskustvo, znanje u oblasti tehnologije i u svim drugim oblastima i da ćemo uspeti da obezbedimo poželjni tempo ekonomskog rasta u Crnoj Gori, a samim tim i poželjni tempo ukupnog društvenog razvoja i novog kvaliteta života za naše građane”, rekao je Đukanović.

Crna Gora i formalno je dana postala članica NATO, nakon što je delegacija predvođena premijerom Duškom Markovićem, predala instrumente ratifikacije Severnoatlantskog ugovora podsekretaru Tomasu Šenonu.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno