Naslovna > Slobodno vreme > Život > “Doživi Teslu” na “Expo 2017” u Astani

“Doživi Teslu” na “Expo 2017” u Astani

BEOGRAD – Muzej virtuelne realnosti “Doživi Teslu” biće prikazan u paviljonu Srbije na sajmu energije “Expo 2017” u Astani, koji se od 10. juna do 10. septembra održava u glavnom gradu Kazahstana.

Na dan otvaranja sajma, svi posetioci u paviljonu Srbije, kao zemlje učesnice manifestacije, imaće priliku da “dožive” Teslu uz pomoć VR tehnologije.

“Slogan ‘Expo 2017’ je ‘Future energy’, koji na simboličan način daje na snazi prezentaciji projekta ‘Doživi Teslu’, budući da je naučnik svoj životni vek posvetio radu na energiji budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Prezentaciju Srbije na najvećem sajmu u 2017. godini organizuje Ministarstvo trgovine i telekomunikacija.

Inače, osim u Muzeju Nikole Tesle, inovativna izložba u virtuelnoj realnosti dostupna je svim Teslinim poštovaocima širom sveta i putem mobilne aplikacije.

Kao specijalni gost kazahstanskog predsednika Nursultana Nazarbajeva na otvaranju “Astana Ekspo – 2017” učestvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Otvaranju “Ekspa” prisustvovaće veliki broj svetskih lidera, između ostalih ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Kine Si Đinping.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno