Naslovna > Srbija Danas > Politika > Gojković: Nova vlada za 10-ak dana

Gojković: Nova vlada za 10-ak dana

BEOGRAD – Predsednica parlamenta Maja Gojković izjavila je da očekuje da rasprava u Skupštini Srbije o izboru nove vlade bude sadržajna, da potraje nekoliko dana i da do kraja iduće sedmice dobijemo novu vladu na čelu sa Anom Brnabić.

Gojković je novinarima u parlamentu rekla da se ovih dana očekuje da mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić zatraži zakazivanje posebne sednice Skupštine Srbije na kojoj će se birati nova vlada.

“Očekujemo ovih dana da mandatarka obavesti parlament da je spremna da pristupi raspravi, da ona po proceduri mora da zahteva od nas da zakažemo posebnu sednicu o tome da je saslušamo, povedemo debatu o tome šta ćemo čuti i o personalnom sastavu njene buduće vlade i naravno da utvrdimo volju većine u Skupštini”, kaže Gojković.

Precizirala je da će se na posebnoj sednici razmotriti ekspoze Ane Brnabić i njen predlog o personalnom sastavu vlade, kao i osnovne smernice o politici koju ona kao mandata sa svojom vlade predlaže skupštini na usvajanje.

“U okviru te sednice ćemo pristupiti i samom glasanju kako za nju tako i za čitav personalni sastav vlade”, kaže Gojković navodeći da očekuje da rasprava bude sadržajna, da potraje nekoliko dana i da do kraja iduće sedmice dobijemo novu vladu na čelu sa Anom Brnabić.

Predlog za mandatara stigao u Skupšitinu

Gojković je rekla da je predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića za mandatara stigao sinoć u 20 sati u parlament.

Vučić je u obrazloženju predloga, koji je stigao u parlament sinoć oko 20.00 časova, naveo da smatra da Ana Brnabić poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika vlade, te da ga je uverila da može da obezbedi većinu za izbor vlade.

“Ukazujem svoje poverenje gospođi Brnabić imajući u vidu da je u prethodnom periodu vredno i naporno radila, čime je dokazala da je sposobna da odgovori svim izazovima koje sa sobom nosi odgovorna i zahtevna funkcija predsednika vlade” naveo je predsednik Srbije u predlogu u koji je Tanjug imao uvid.

Šef države je napisao i da je cilj da novi predsednik Vlade Srbije svojim radom i energijom nastavi da čini “velike, važne i dobre stvari za našu zemlju, sprovodi dalje reforme realnog i javnog sektora, što će obezbediti poboljšanje opšteg poslovnog i investicionog ambjenta, ubrzati put Srbije ka evropskom standardu, a sve u cilju bolje budućnosti svih građana Srbije”.

Vučić je uz predlog kandidata za mandatara dostavio i biografiju Ane Brnabić, a priložio je i njenu saglasnost da bude kandidat za premijera.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno