Naslovna > Srbija Danas > Politika > Grabar Kitarović na inauguraciji Vučića

Grabar Kitarović na inauguraciji Vučića

ZAGREB – Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ipak će prisustvovati inauguraciji predsednika Srbije Aleksandra Vučića 23. juna, a tom prilikom biće održan i kraći susret dvoje predsednika, potvrđeno je danas iz kabineta hrvatske predsednice, prenosi Hina.

Predsednica Grabar Kitarović izjavila je nedavno u razgovoru za riječki Novi list da u Vučiću “napokon” ima pravog sagovornika za iskrene i otvorene razgovore.

“Sada smo predsednik Vučić i ja kolege i napokon imam pravog sagovornika za iskrene i otvorene razgovore. Ne trebamo glumiti prijateljstvo, nego rešavati otvorena pitanja i graditi odnose korak po korak”, kazala je ona.

Kako se navodi, iz kabineta je najavljeno da će Grabar Kitarović posle 25. juna dve nedelje ići na fizikalnu terapiju zbog bolova u kičmi, ali da zbog toga neće morati da ide na operaciju.

Hrvatski mediji ranije danas su objavili da je neizvesno da li će Grabar Kitarović doći u Beograd ili ne, zbog terapije na koju mora da ide.

Li: Izaslanik Kine na inauguraciji u višem rangu nego obično

Ambasador Kine Li Mančang rekao je danas da kineski predsednik Si Đinping pridaje veliku pažnju inauguraciji predsednika Srbije i da je već odlučio da pošalje svog izaslanika, koji će u Beograd doći 22. juna uveče.

“Izaslanik je potpredsednik parlamenta Kine. Iako je obično izaslanik u rangu ministra, ovoga puta izaslanik je iznad ministra i to je jedan gest kineskog predsednika prema predsedniku Vučiću”, rekao je Li.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno