Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Građani nezadovoljni institucijama

Građani nezadovoljni institucijama

BEOGRAD – Gotovo 20 hiljada ljudi godišnje se obrati zaštitniku građana u Srbiji što ukazuje na to da su građani nezadovoljni funkcionisanjem institucija izjavio je , između ostalog, za Pravi ugao RTV-a v.d. funkcije zaštitnika građana Miloš Janković.

Izveštaj o radu zaštitnika obuhvatio je i najizraženiji problem našeg društva, siromaštvo, kao i kršenje socijalno ekonomskih prava čemu je , prema Jankovićevim rečima izloženo sve više građana.

“U ovom trenutku ne mogu da ocenim da li kao društvo napredujemo u sferi zaštite ljudskih i građanskih prava i sloboda, zato što je rad institucija i funkcionisanje pravnog sistema diskutabilno,rekao je Janković i dodao da mu se građani obično obraćaju rečima….” Znam da niste nadležni ali kome da se žalim …isl.

Evropa insistira na vladavini prava i zaštiti ljudskih prava u našem procesu evrointegracija ali to još nije vidljivo, kaže Janković i dodaje da ni jedan pojedinac ili grupa ne mogu da budu iznad Ustava.

Među ugroženim građanima najteže je svakako manjinskim grupama u koje spadaju i lica sa mentalnim smetnjama, mada ni njih ne treba posebno izdvajati od ostalih građana, rekao je između ostalog v.d.funkcijr zaštitnika građana Miloš Janković.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno