Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Hemofarm ostaje u nemačkom vlasništvu

Hemofarm ostaje u nemačkom vlasništvu

VRŠAC – Iz vršačke kompanije Hemofarm, koja posluje u okviru nemačke Štada grupe, povrđeno je Tanjugu da akcionari Štade nisu prihvatili do isteka pregovaračkog roka ponudu konzorcijuma dva investiciona fonda Bain Capital i Cinven o preuzimaju akcija.

Uprkos činjenici da se radi o jednom od najsnažnijih investicionih ugovora ikada ispregovaranom u Nemačkoj, za prihvatanje ponude obezbeđeno je 65,52 odsto akcija, čime nije ostvaren minimalni prag prihvatanja od 67,5 posto akcija na koje je ponuđač, nakon korekcije sa početnih 75 odsto akcija, bio spreman.

“Sada će Štada grupa, a sa njom i Hemofarm kao najveći proizvođač i poslodavac u grupi, udvostručiti svoje napore da ostvari održivi profitabilni rast i da na duže staze poveća svoju vrednost”, rekao je generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe za jugoistočnu Evropu, Ronald Zeliger.

On je, kako se navodi u saopštenju Hemofarma, pojasnio da to znači da će Štada nastaviti da se prilagođava i da bliže integriše svoje poslovne jedinice u svim regionima.

“Mi u Hemofarmu, koji smo ključno preimućstvo Štada grupe, moramo da ostanemo na čelu te promene”, rekao je Zeliger.

Predsednik Upravnog odbora Štada grupe Matijas Videnfels je istakao da kompanija poštuje odluku akcionara i da je vidi kao mandat da još snažnije krene u dalji razvoj i rast, dodajući da ovu odluku vidi i kao znak poverenja i sposobnosti koje su iskazali akcionari grupe.

Štada je saopštila i da kraj pregovora i konačna odluka akcionara neće imati uticaja na ciljeve rasta za tekuću finansijsku godinu, kao ni na ambiciozne planove za period od naredne dve godine.

Očekivani rezultati prodaje za ovu godinu kreću se od 2.280 do 2.350 milijardi evra, a za 2019. od čak 2.650 do 2.700 milijardi evra. Očekivani prihod na nivou grupe kreće se od 250 do 270 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno