Naslovna > Regioni > Beograd > Izgubili stan zbog 6.500 evra?

Izgubili stan zbog 6.500 evra?

Porodica Havatmi iseljena je iz svog stana, koji se nalazi u ulici Dunavski kej broj 20 na Dorćolu, a koji je u međuvremenu prodat, zbog duga od 6.500 evra. Izvršitelji su iselili penzionerku Branku Havatmi i njenog sina Tarika, koji boluje od cerebralne paralize. Postupku je prethodila prava drama uz veliko prisustvo policije, komšija, pa čak i predsednika Opštine Stari grad Marka Bastaća.

Stan u kome je živela porodica, površine 48 kvadratnih metara, privatni izvršitelj prodao je za 26.000 evra na javnoj licitaciji u decembru prošle godine, zbog duga koji je vlasnica, inače, bivša radnica “Avala filma”, imala.

– Ovo je nedopustivo, oni su divna porodica i nisu zaslužili da ih izbace na ovako sraman način – ističe Nada Vukić, komšinica. – Žive u ovoj zgradi duže od 25 godina, a niko nema razumevanja za bolesno dete.

Mnogobrojni policajci blokirali su glavni ulaz kako bi onemogućili pristup zgradi. Pomoćni izlaz komšije su zatrpale punim vrećama peska, pa su se izvršitelji obratili Opštini Stari grad da ukloni džakove. Opština je odbila da to učini jer im nije poslat zvaničan zahtev.

Posle drame koja je trajala od ranih jutarnjih časova, malo posle podneva iz ulaza je izašla Jovana, Brankina ćerka sa koferima.

Sina Tarika, kojem je u međuvremenu pozlilo, lekari su odveli iz stana i kolima Hitne pomoći prevezli do Urgentnog centra. Branka Havatmi je odlučila da ne pruža otpor i samovoljno je napustila stan. Noseći kese sa stvarima, zahvalila se na podršci.

 

Porodici Havatmi izvršitelj nije dostavio odluku o prodaji stana, niti dao priliku da se zaustavi postupak i dug plati na drugačiji način – tvrdi Branka Havatmi. Ona je pokušala da se žali Komori javnih izvršitelja na rad njihovog kolege, ali ja žalba odbijena.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno