Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Izvoz municije u Indiju za 2,7 milijardi evra

Izvoz municije u Indiju za 2,7 milijardi evra

BEOGRAD – Indijska kompanija Anil Ambani Group saopštila je danas da je sklopila desetogodišnje strateško partnerstvo sa srpskim Yugoimport-SDPR, čija se vrednost procenjuje na 2,7 milijardi evra.

Kako piše u saopštenju kompanije Anil Ambani Group, objavljenom na njenom sajtu, partnerstvo se odnosi na proizvodnju municije i “otkrivanje poslovnih mogućnosti”.

Kompanija Anil Ambani Group je to saopštila dan nakon što se Anil Ambani, šef Reliance Defence Ammunition (koja posluje u okviru Anil Ambani Grupe), sreo sa ministrom odbrane Zoranom Đordevićem, i sa generalnim direktorom kompanije Yugoimport SDPR, Branislavom Prostranom.

Dve kompanije će zajedno raditi, piše u saopštenju, između ostalog na polju naoružanja, sa projektovanim zahtevom indijskih oružanih snaga u narednih 10 godina, u vrednosti od 2,7 milijardi evra.

Kako je navedeno u saopštenju, s obzirom na veličinu indijskog tržišta, postoji mogućnost izvoza naoružanja, zajedno sa transferom tehnologije originalnih proizvođača vojne opreme i proizvodnju u Indiji.

Yugoimport je, piše dalje, državna kompanija i lider na tržištu naoružanja i vojne opreme, koja je ponudila potpuno tehnološko rešenje u skladu sa zahtevima indijske vlade i kompanije Reliance, koja je predložila grinfild investiciju za izgradnju fabrike za proizvodnju municije.

Dodaje se da će Reliance raditi i na razvoju nove generacije municije kako bi izašla u susret potrebama indijskih oružanih snaga u budućnosti.

Indija, piše u dokumentu, trenutno uvozi skoro 50 odsto municije, za šta godišnje izdvaja 1,4 milijardi evra.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno