Naslovna > Srbija Danas > Politika > Johanes Han u poseti Srbiji

Johanes Han u poseti Srbiji

BRISEL – Evropski komesar za pregovore o proširenju Johanes Han danas dolazi u radnu posetu Srbiji, čiji je cilj da se građanima pokažu konkretni rezultati evrointegracionog procesa.

“Poseta će imati tri elementa – dolazak na investicionu konferenciju, obilazak Žeželjevog mosta odnosno radova na pristupnim deonicama, a zatim ću se sastati i sa predsednikom i premijerom”, izjavio je evropski komesar Johanes Han.

Odgovarajući na pitanje Tanjuga da li u Srbiju dolazi sa posebnom porukom za vlasti i građane, Johanes Han kaže da će fokus njegove posete biti da se građanima pokažu “konkretni i vidiljivi” rezultati:

“Ja požurujem sve ljude kako na terenu, tako i ovde u Evropskoj komisiji, jer mislim da je vreme da pokažemo nešto građanima. Oni postaju pomalo umorni zbog uobičajenih ishoda i zaključaka samita. Ovde se radi o konkretnim dešavanjima”, poručio je evropski komesar za pregovore o proširenju.

Han je naglasio da očekuje investiciona konferencija na kojoj će učestvovati u četvrtak u Beogradu da podsticaj za stimulaciju, kako privrede i brže implementacije ideje o regionalnom ekonomskom tržištu, tako i celokupnog procesa stabilizacije regiona i napredak u procesu evrointegracija.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han iz Beograda putuje u Crnu Goru.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno