Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Jura ponovo otpustila obolelu od raka

Jura ponovo otpustila obolelu od raka

NIŠ – Radnica niške Jure Violeta Petrović, koja je obolela od karcinoma, ponovo je ostala bez posla.

Kako prenose mediji ona je rekla da su je danas obavestili telefonom da joj nije produžnen ugovor, baš kao što se dogodilo pre šest meseci, kada je postupak niške fabrike izazvao veliko ogorčenje i negativne reakcije javnosti.

Violeta Petrović je samohrana majka, bez posla je prvi put ostala u decembru prosle godine, kada joj nije obnovljen ugovor koji se inače potpisuje na šest meseci, ali su nakon burne reakcije javnosti u Juri tu odluku povukli i vratili je na posao.

U međuvremenu je prošla nekoliko ciklusa lečenja, kaže da su rezultati sada dobri, ali se pribojava kako će naći drugi posao, s obzirom da joj predstoji još godinu dana lečenja.

U decembru, kada joj je ponuđen novi ugovor, gradonačelnik Darko Bulatović je pročitao pismo kompanije Jura u kojem su naveli da nisu bili svesni okolnosti i specificnosti situacije u kojoj se radnica nalazi, te su nakon toga postupili “po savesti”, a ne po zakonu.

Ni ovog puta, kaže Violeta Petrović, zakon objektivno nije na njenoj strani, ali kaže i da veruje obećanju gradonačelnika Bulatovića da neće ostati na ulici.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno