Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Kina želi da se ostvari saradnja sa RTB Bor

Kina želi da se ostvari saradnja sa RTB Bor

BEOGRAD – Rudarsko topioničarski basen Bor saopštio je da su to preduzeće danas posetili predstavnici najveće državne kineske kompanije za proizvodnju bakra i procenu zlata, zajedno sa partnerima iz kineske privatne investicione i upravljačke agencije.

Kako se navodi, u razgovoru sa generalnim direktorom RTB-a Blagojem Spaskovskim istaknuto je, pored ostalog, da je ta kineska kompanija u Srbiji i Boru prvi put i to na zvanični zahtev Kine koja “želi da upravo njihova najveća državna kompanija ostvari saradnju sa RTB-om Bor”.

“Naša zemlja bi volela da upravo mi ostvarimo saradnju sa RTB Bor i zbog toga smo ovde”, kazao je, kako piše u saopštenju, direktor investicija u rudarstvu te kineske kompanije.

Dodaje se da su nakon razgovora sa menadžmentom RTB Bora, kojem je prisustvovao i državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović, gosti iz Kine u pratnji Spaskovskog, razgledali površinski kop “Veliki Krivelj” i tamošnju flotaciju, novu topionicu, fabriku sumporne kiseline i pogon elektrolize.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno