Naslovna > Srbija Danas > Hronika > Kolima udario policajca, pa pobegao patroli

Kolima udario policajca, pa pobegao patroli

NIŠ – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu podneli su krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, protiv N. A. (24) zbog sumnje da je izvršio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Osumnjičenog koji je vozio “audi A 4” bugarskih registarskih tablica je sinoć oko 22.30 časova policijska patrola pokušala da zaustavi u Dušanovoj ulici. Međutim, on se oglušio o izdato naređenje, udario policajca u desnu ruku i nastavio da vozi velikom brzinom.

U jurnjavi ulicama Niša, N. A. je počinio više saobraćajnih prekršaja prošavši na crveno svetlo semafora na dve raskrsnice. Ugrozio je u nekoliko navrata bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju. On je izgubio kontrolu nad vozilom na Bulevaru cara Konstantina kod Elektronske industrije, sleteo sa kolovoza i udario u znak gde se vozilo prinudno zaustavilo.

Policija je u njegovom vozilu pronašla nož koji je oduzet uz potvrdu, kao i automobil kojim je upravljao. Protiv N. A . podneta je i prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz oblasti Zakona o oružju i municiji i priveden je sudiji Prekršajnog suda u Nišu u skraćenom postupku zbog počinjenih saobraćajnih prekršaja nepostupanja po saobraćajnom znaku i nasilničke vožnje.

Četrdestogodišnjem policijskom službeniku je ukazana lekarska pomoć, ali je na sreću ustanovljeno da ima samo lake telesne povrede.

Bahatom vozaču N. A. (24), koji je od ranije poznat policiji, Prekršajni sud u Nišu izrekao je kaznu zatvora u trajanju od 30 dana zbog nasrtaja na policajca i nasilničku vožnju niškim ulicama. Zbog izazivanja saobraćajne nezgode N. A. kažnjen je novčanom sankcijom od 20.000 dinara. Isti novčani iznos moraćše da plati i zbog nepostupanja po znacima i naredbama policijskog službenika. Uz to, izrečen mu je 21 kazneni poen i zabrana upravljanja motornim vozilima u trajanju od 12 meseci.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno