Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Luka u Bačkoj Palanci: Prekrcano 330 hiljada tona

Luka u Bačkoj Palanci: Prekrcano 330 hiljada tona

BAČKA PALANKA – U prvoj godini poslovanja “AgroPort Centra-Victoria Logistic” u Bačkoj Palanci, prekrcano je 330 hiljada tona merkantilnih roba i mineralnog đubriva, kao rezultat komercijalnog otvaranja luke i upakovano je 100 hiljada tona mineralnog đubriva u okviru pogona za skladištenje i pakovanje.

Skladišni kapaciteti u “AgroPort Centru” iznose 55.000 tona, a uz silos u neposrednoj blizini, kapaciteta 25.000 tona moguće je upakovati razne vrste merkantilnih roba. Pored skladištenja, ovde se radi dorada kvaliteta zrna, čišćenje, sušenje, razdvajanje zrna po kvalitetu.

“Kada se uzme u obzir da je ukupan izvoz Dunavom za proteklu godinu bio tri i po miliona tona žitarica, dolazimo do proste računice da je učešće našeg “AgroPort Centra”, u ukupnom prekrcaju bio na nivou od deset procenata”, rekao je za RTV direktor kompanije Vladimir Grujičić.

Lučke usluge omogućavaju istovremeni prijem zrna iz dva plovila, istovremeni iskrcaj i ukrcaj dva plovila, uz kapacitet iskrcaja plovila od 3.000 tona na dan i mogućnost prijema preko pedeset kamiona dnevno.

“FAO je organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih nacija i ona zajedno sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj i “Žitima Srbije”, radi jedan projekat o jačanju infrastrukture u lukama. Evropska banka je spremna da uloži novac, ali je potrebno da pronađemo odgovarajuće investitore, koji imaju viziju. S obzirom na obalu i dubinu reke, ima prostora za gradnju”, istakao je Vukosav Saković iz “Žita Srbije”.

“Što se tiče mineralnog đubriva, možemo da kažemo da imamo veoma reprezentativan uzorak od 100.000 tona uslužno upakovanog đubriva za naše partnere”, dodao je Vladimir Grujičić.

“AgroPort Centar Victoria Logistic” iz Bačke Palanke, u 2017. godini potpisao je ugovor sa gotovo svim kompanijama, koje se bave uvozom i izvozom u oblasti agro biznisa, što dovoljno govori o kvalitetu usluga koje pruža.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno