Naslovna > Srbija Danas > Politika > Mali: Srbija postala ono što je nekada bila Jugoslavija

Mali: Srbija postala ono što je nekada bila Jugoslavija

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Siniša Mali kaže da je učešće velikog broja stranih zvaničnika na večerašnjem prijemu povodom inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića najbolji dokaz kolliko je Srbija postala poštovana, normalna, sigurna zemlja, faktor stablnosti i mira u regionu.

On je rekao da je Srbija postala zemlja sa kojom svi žele da budu prijatelji, uporedivši to sa nekadašnjom Jugoslavijom.

„Predsednik Vučić je pametnom politikom orijetisanom prevashodno u interesu građana Srbije, saradnje sa svim stranama sveta, doprineo je da danas vidimo državnike iz svih zemalja sveta, da na inauguraciji prisustvuvuje svako ko iole drži do sebe”, kazao je u izjavi Tanjugu.

Rekao je da je prijem sjajna prilika za promociju Srbije i Beograda.

Preneo je da je danas imao prilike da se sastane sa izaslanikom francuskog predsednika koji je ukazao da se mnogo promenilo u Beogradu u samo godinu dana, te najavio da će poslati pariske urbaniste da vide kako se brzo menja grad.

Mali je rekao da je ovo slika Beograda koju želimo da šaljemo u svet, i da su oni koji su došli po prvi put u naš grad odmah zavoleli našu metropolu.

Ukazao je da je u Palati Srbije izložena i prezentacija Beograda na vodi, kao i da se na prijemu promovišu mnoge druge stvari o našoj zemlji i glavnom gradu.

„Moje srce je puno zbog činjenice što prenosimo lepu sliku i dobar utisak o našoj zemlji i Beogradu”, kazao je on.

Mali je ukazao da sve funksioniše besprekorno u Beogradu, i zamolio sugrađane da imaju malo strpljenja zbog zastoja u saobraćaju.

„Mislim da Beograd i Srbija zasluzuju ovo i osećamo se ponosno i važno kao pre više decenija. To je najveća stvar ove inauguracije, a ja sam ponosam kao građanin ove zemlje i stanovnik ovog grada”, zaključio je on.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno