Naslovna > Srbija Danas > Politika > Matić: Razvoj informatike i savremeni pristup

Matić: Razvoj informatike i savremeni pristup

BEOGRAD – Uvođenje informatike kao obaveznog predmeta za učenike starijih razreda osnovne škole, samo je prvi korak ka savremenom obrazovanju, a razvoj digitalnog društva imaće prioritet u programu Vlade Srbije, rekla je danas državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je na konferenciji za novinare u Galeriji Muzeja nauke i tehnike rekla da je pružena institucionalna podrška u saradnji sa civilnim sektorom, kako bi nastava novog, obaveznog predmeta informatike u petom razredu osnovne škole bila sprovedena na adekvatan i efikasan način.

Program koji će petaci u predstojećoj školskoj godini izučavati u okviru ovog predmeta, treba da bude u skladu sa modernom metodologijom koja razvija algoritamsko mišljenje kod najmlađih.

“Isto tako, taj program treba da bude dostupan svima ne samo da bi sa njim mogli da se upoznaju nastavnici, učenici petog razreda i njihovi roditelji, već i svi osnovci, odnosno srednjoškolci, studenti, svi mladi koje ne znaju osnove programiranja, kao i zainteresovana, šira javnost”, rekla je državni sekretar.

Ona je istakla da ovi projekti daju poseban doprinos prioritetnim oblastima u programu Vlade Srbije – obrazovanju i razvoju digitalnog društva.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno