Naslovna > Srbija Danas > Društvo > Nenajavljena provera operativnih sposobnosti Vojske Srbije

Nenajavljena provera operativnih sposobnosti Vojske Srbije

BEOGRAD – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković naredio je vanrednu, nenajavljenu proveru operativnih sposobnosti dela stalno angažovanih snaga i snaga za hitno reagovanje Vojske Srbije, koja će trajati do 27. juna na više lokacija.

Provera je počela u subotu, saopštilo je Ministarstvo odbrane, a za vreme njenog trajanja biće proveravana spremnost jedinica da u najkraćem roku odgovore na postavljene zadatke u okviru predviđenih scenarija krizne situacije.

U okviru vežbovnih aktivnosti biće realizovano rešavanje različitih borbenih supozicija sa izvođenjem specijalnih dejstava, izvršenje vazduhoplovne podrške, a proveravaće se i osposobljenost za intervenciju ka ugroženim objektima, odbranu od iznenadnog napada na objekat ili rejon razmeštaja jedinice, navodi se u saopštenju.

Cilj provere je sagledavanje stepena osposobljenosti i unapređenje osposobljenosti i borbene spremnosti jedinica Vojske Srbije za reagovanje na moguće eventualne rizike i pretnje po bezbednost.

Provera operativnih sposobnosti počela je uzbunjivanjem dela jedinica Specijalne brigade, koje se nalaze na obuci u letnjim uslovima na Vlasinskom jezeru, i intervencijom ka ugroženom objektu.

U nastavku je obavljena provera snaga za intervenciju ka ugroženim objektima na bazi “Jezerska Mahala”, posednutom objektu “Gornji Vrtogoš”, kao i na bazi “Jug” kod Bujanovca uz angažovanje snaga ojačanja sastavljenih od specijalnih timova koji su vazdušnim putem prevezeni sa Vlasinskog jezera na bazu “Jug”.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno