Naslovna > Srbija Danas > Politika > Osnovan Pokret obnove Kraljevine Srbije

Osnovan Pokret obnove Kraljevine Srbije

BEOGRAD – U Beogradu je održana Osnivačka skupština, na kojoj je izabran Organizacioni odbor i doneta je Odluka o osnivanju Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS), za čijeg zastupnika je izabran narodni poslanik gospodin Žika Gojković.

Usvojen je Osnivački akt, Program i Statut stranke, a Organizacioni odbor u kom je 12 članova, čine predstavnici nekoliko najjačih opštinskih i gradskih odbora POKS u Srbiji. Osim Žike Gojkovića, koji je ujedno i predsednik Organizacionog odbora, njegovi članovi su i Mirko Čikiriz, mr Vladimir Jelić, Zoran Milenković, mr Nenad Tomašević, dr Goran Ivančević, Saša Ivković, Marko Petrašinović, Dejan Mihaljica, Vladislav Živanović, Branislav Jovanović i Dragan Ninković.

Organizacioni odbor će, nakon zvaničnog upisa u Registar političkih stranaka pripremiti i sazvati i Izbornu skupštinu, na kojoj će biti izabrani budući organi Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Više od 12.000 građana za samo sedam dana, podržalo je svojim potpisom osnivanje našeg pokreta, jer nam veruju da ćemo se svom snagom, voljom i srcem, boriti za obnovu ustavne, demokratske, parlamentarne, Kraljevine Srbije, na čelu sa dinastijom Karađorđević.

Borićemo se za očuvanje i negovanje porodice i porodičnih vrednosti, pridruživanje Kraljevine Srbije porodici evropskih zemalja u Evropskoj uniji, od kojih su mnoge kraljevine, poput Velike Britanije, Norveške, Švedske, Danske, Belgije, Holandije, Španije.

Ovo su najrazvijenije zemlje Evrope, a takva će postati i Srbija kada se vrati sebi, svojim korenima i tradiciji – rekao je prisutnima na osnivačkoj skupštini, narodni poslanik Žika Gojković, novoizabrani zastupnik POKS.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno