Naslovna > Slobodno vreme > Život > Pojačan intenzitet saobraćaja

Pojačan intenzitet saobraćaja

BEOGRAD – Sezona godišnjih odmora je počela, a s obzirom na to da se naša zemlja nalazi na putu između zapada i istoka, pojačanom intenzitetu saobraćaja doprineće veliki broj stranih državljana koji će prolaziti kroz našu zemlju, saopštio je AMSS.

Najopterećeniji su auto-putevi kao i putevi koji vode ka Crnoj Gori. Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na našim graničnim prelazima za putnička vozila nema dužih zadržavanja od 30 minuta.

Turisti koji su više sati proveli u vozilima na granici između Makedonije i Grčke, nastavili su jutros putovanje, ulazak u Grčku je i dalje usporen, ali su gužve manje, javlja RTS.

Podseća se da se tokom jučerašnjeg dana na ulazak u Grčku čekalo oko tri sata. Kako su preneli makedonski mediji, između 10.000 i 15.000 ljudi čekalo je na graničnom prelazu “Bogorodica-Evzoni”.

Usled višesatnog čekanja na visokim temperaturama i nervoze došlo je i do sukoba među vozačima. Nadležne pogranične vlasti navele su da su razlozi za veliku gužvu godišnji odmori i produženi vikend u Makedoniji zbog praznika.

Iz makedonskog Auto-moto saveza upućuju turiste na manje prometne granične prelaze. Zadržavanja se zbog kraja vikenda i prvog turističkog talasa očekuju i na graničnim prelazima ka Srbiji.

Međutim, prema podacima Uprave granične policije jutros nema gužvi, navodi RTS.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno