Naslovna > Regioni > Vojvodina > Policija odstranila ilegalne migrante u Šidu

Policija odstranila ilegalne migrante u Šidu

ŠID – Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, rekao je da su rano jutros pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova očistili Šid od svih nelegalnih migranata.

“Svi oni koji nisu hteli da budu deo našeg azilnog sistema, koji nisu imali odgovarajuće dokumente i koji su ugrožavali svakodnevni život građana Šida – nisu mogli više da se zadržavaju na teritoriji opštine Šid.”

Ministar Vulin rekao je da je Vlada Republike Srbije obezbedila dovoljan broj smeštajnih kapaciteta u skladu sa najvišim svetskim standardima i da zato nema nijednog opravdanja da bilo ko bude van njih.

“Vlada Srbije će nastaviti da se humano i odgovorno odnosi prema svim migrantima i ljudskoj nevolji koja ih je dovela ovde ali nikada neće dozvoliti da se svakodnevni život naših građana na bilo koji način ugrožava kao i da se ne poštuje zakon.

Kao što pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Vojske Srbije ne dozvoljavaju da se na našu teritoriju ulazi ilegalno, tako ne dozvoljavamo ni da se ona ilegalno napušta i da se treet migrantske krize na taj način prenosi i na druge zemlje.”

Vulin je rekao da neće dozvoliti da „se kriminalci koriste mukom migranata i da ih prebacuju”, kao što neće dozvoliti ni da se migrnati zadržavaju bez odgovarajućih papira i odgovarajućih zakonskih rešenja.

U jutrašnjoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova pronađeno je oko 100 migranata koji su odvedeni i raspoređeni po ostalim kampovima širom Srbije.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno