Naslovna > Oko nas > Svet > Poništeno suđenje komičaru Bilu Kozbiju

Poništeno suđenje komičaru Bilu Kozbiju

VAŠINGTON – Sudija američkog suda poništio je suđenje američkom komičaru Bilu Kozbiju povodom optužbi za silovanje, nakon neuspešnog većanja porote koje je trajalo više od 50 sati.

Ovaj potez predstavlja svojevrsnu pobedu 79-godišnjeg glumca, kog čeka doživotna kazna zatvora ukoliko bude osuđen po tri tačke optužbe za težak seksualni napad na 44-godišnju Andreu Konstend u januaru 2004. u njegovoj vili u Filadelfiji, prenosi AFP.

Kako podseća AP, od novembra 2014, tridesetak žena je izašlo u javnost s optužbom da ih je komičar omamljivao drogama i seksualno napastvovao, a slučaj Andree Konstand je jedini koji doveo do podizanja krivične optužnice protiv Kozbija.

Nakon što porota nije uspela da se saglasi oko presude u slučaju protiv glumca Bila Kozbija, optuženog za seksualni napad, tužilja Andrea Konstand zahvalila je tužiocima što su uopšte prihvatili njen slučaj.

U saopštenju, koji su advokati Konstand objavili u njeno ime, navodi se da je suđenje “dalo glas mnogim žrtvama, koje su se osećale bespomoćno i ućutkano”.

Konstand je optužila 79-ogodišnjeg Kozbija da ju je drogirao i zlostavljao u njegovom domu u Filadelfiji 2004. godine.

Okružni tužilac Kevin Stil izjavio je ranije da je razočaran što porota nije uspela da dođe do jednoglasne odluke, i dodao da tužiteljka “ima pravo na presudu u tom slučaju”.

Stil se obratio novinarima nakon što je sudija danas poništio suđenje, pošto je porota, posle više od 52 sata većanja, saopštila da je u “bezizlaznom ćorsokaku”.

On je najavio da će ponovo pokušati sa Kozbijevim suđenjem.

Kozbi je na slobodi uz kauciju od milion dolara.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno