Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Predsednik: Penzije i plate će biti veće

Predsednik: Penzije i plate će biti veće

BEOGRAD – Plate i penzije će svakako do kraja godine biti uvećane, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a jedino je pitanje koliko će to biti, što će zavisiti od dogovora s MMF.

Upitan da komentariše napise u medijima prema kojima novoj vladi ostavlja nezavidnu situaciju, jer je obećao povećanje plata i penzija, a s MMF-om tokom aktuelnih razgovora u Beogradu to nije tema, Vučić je rekao da je to tema uvek u septembru, kad se vode poslednji godišnji pregovori s tom finansijskom institucijom.

A da li će MMF dozvoliti takve razgovore, na to je pitanje rekao: “Naravno da će da dozvole, jedino će opet biti svađe oko prostora, i borbe”.

Ali, kako je primetio, mi smo na kraju aranžmana s MMF, a on je, dodao je, veoma skroman u proceni naših šansi za rast.

“Vodim računa da uštedimo novac, da nema rizika za budžet, ali mislim da mamo značajnog prostora za povećanje. Stanje u budžetu niko u ovoj zemlji ne poznaje bolje od mene i znam koliko imamo prostora. Već smo trošili novac za te namene, ali smo ulagali i u proizvodnju”, rekao je Vučić.

Uostalom, kako je primetio, i oni (MMF) već sada priznaju da ćemo imati bolji rezultat, što govori o velikom prostoru za bolji život građana, te zaključio:

“Svakako će i plate i penzije biti veće i oni (MMF) to ne misle da negiraju, ali svakako će o tome da odluči vlada i niko drugi”.

SAD zastava je ok, gde god da je, a srpska im problem..

Predsednik Srbije izjavio je danas da kritike uglavnom upućuju oni koji ništa ne rade, da se naslušao prilično gluposti, a da sve što su takvi uputili na račun fontane na Slaviji predstavlja paradigmu gluposti i laži upravo tih koji ništa ne rade.

Aleksandar Vučić je naveo, odgovarajući na pitanja novinara i komentare poverenika Rodoljuba Šavića u vezi ideje jarbola i zastave koji bi bili simbol Beograda, rekao da na samo pominjanje zastave Srbije slede kritike i upitao da li to neko ima nešto protiv srpske zastave.

Kako je rekao ti što ništa ne rade uglavnom znaju znaju sve da kritikuju.

“Bilo bi divno da Beograd dobije dobije veliku srpsku zastavu kao jedan od simbola grada”.

On je (pominjući TV N1) rekao da u SAD zastavu stavljaju svuda – od kosmodroma, do donjeg veša i čarapa.

“Nema gde nema zastave, a izgleda da nekome smeta srpska zastava”, dodao je predsednik Republike koji je naglasio da je ponosan na srpsku zastavu.

“Ako budem u mogućnosti da glasam preko interneta, glasaću za” poručio je Vucić i naveo da će biti za to uprkos željama Šabića i nekih drugih.

U tom smislu Vučić se osvrnuo i na fontanu na Slaviji i upitao gde su ti stručnjaci koji su govorili da ona preliva.

Kako je rekao, ona ima modernu opremu, pumpe, filtere, senzore za vetar i upitao da li oni koji i ne znaju ko je Dimtirije Tucović sada žale štso u toj fontani ne mogu da peru noge.

“Svašta slušam i trpim razne gluposti od nekih medijskih poslenika ali i političara koji su urušili državu” dodao je Vucicć.

Kako je ocenio, to šsto pričaju o fontani je paradigma gluposti i laži onih koji ništa ne rade.

Predsednik je dodao i da se ne ljuti na one koji nisu došli na svečanost povodom njegove inauguracije.

“Uopšte se ne ljutim, osim što sam se ljutio na one koji nisu hteli da pristustvuju zakletvi u Narodnoj skupštini i da čestitaju, jer je to razlika. Baš ni na koga se ne ljutim”, rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da nije razumeo one koji nisu hteli da dođu u Skupštinu Srbije, jer je, kako je rekao, on svojim protivničkim protivnicima čestitao i 2004. i 2008, iako je, kako kaže, razlika u glasovima bila jedan odsto, a prilikom njegove pobede više od 50 odsto.

“Nisu u stanju da priznaju svoj poraz, i to pokazuje razliku”, rekao je Vučić.

On je dodao da ni od koga nije tražio da dolazi kod njega na inauguraciju, već da su svi dobili pozivnice.

Kada je reč o proslavi u Palati Srbija, Vučić je rekao da je njom prikazan značaj Srbije i da je time bila važan deo sveta.

“Država ni dinar nije platila ni za hranu, ni za piće, čak i to što su neki ljudi donirali, dali su posle deci u Zvečanskoj. Nikakav problem s tim nemam, ponosan sam kako ej to dostojanstveno i lepo izgledalo”, rekao je Vučić.

Predsednik je, upitan kako komentariše naslovnu stranu nedeljnika “Vreme”, na kojoj je Apis, rekao da ne ume da plače “kao neki” i njima ostavlja da plaču i kukaju.

Kako je rekao on je zadovoljan, naznačivši da su štampane stotine miliona stranica protiv njega bez ikakvog rezultata “jer građani vide ko i kako radi i ko je marljiv”.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno