Naslovna > Srbija Danas > Ekonomija > Radnici Fijata nastavili štrajk

Radnici Fijata nastavili štrajk

KRAGUJEVAC – Zaposleni u kompaniji Fijat Krajsler automobili Srbija (FCA) nastavili su danas generalni štrajk započet u utorak, tražeći od poslodavca povećanje zarada, drugačiju organizuju proizvodnje, isplatu bonusa za 2016. godinu i nadoknadu troškova prevoza za radnike, koji se angažuju van standardnog radnog vremena.

Predsednik Štrajkačkog odbora FCA Zoran Marković izjavio je FoNetu da su radnici treći dan štrajka nastavili u proizvodnim halama, na svojim radnim mestima, pored montažnih traka, koje i dalje stoje.

“Mi ne odustajemo od svojih zahteva i očekujemo da nas poslodavac pozove na pregovore”, rekao je Marković, dodajući da se poslodavac od početka štrajka nije oglašavao povodom zahteva radnika, niti je pozivao predstavnike sindikata na pregovore.

On je naveo da zbog prekida rada u kompaniji FCA staje proizvodnja i u kooperantskim firmama, zbog čega u sindikatu očekuju da se u rešavanje ovog problema uključi i država Srbija, koja je vlasnik trećine kapitala kragujevačke fabrike automobila.

“Štetu zbog štrajka trpi naša kompanija, ali i država Srbija koja je suvlasnik fabrike, a zbog prekida proizvodnje u FCA štetu će imati i naši kooperanti koji nas snabdevaju delovima”, rekao je Marković.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno