Naslovna > Srbija Danas > Politika > SNS nema većinu da izglasa Brnabić, odlaže se sednica?

SNS nema većinu da izglasa Brnabić, odlaže se sednica?

BEOGRAD – Srpska napredna stranka i predsednik Aleksandar Vučić imaju problem u obezbeđivanju većine u parlamentu kada je reč o izglasavanju Ane Brnabić za premijera, piše “Blic”, navodeći da će zbog toga biti odložena sednica Skupštine Srbije. Prema ranijim najavama, Vlada je trebalo da bude formirana do kraja naredne nedelje, odnosno pre svečane inauguracije predsednika Srbije. Međutim, kako prenosi “Blic” formiranje kabineta u Nemanjinoj odlaže se za nedelju dana, odnosno do kraja meseca.

U toku dana je održana i sednica beogradskog odbora SNS-a.

“Pred predsednikom Vučićem i strankom su problemi koji se tiču obezbeđivanja većine u Parlamentu. U veoma smo teškoj situaciji oko formiranja stabilne većinske podrške i celu nedelju ćemo iskoristiti za obezbeđivanje te većine”, rekao je za “Blic” funkcioner SNS Nebojša Stefanović.

On dodaje da sa sigurnošću može da kaže da će sedam poslanika Jedinstvene Srbije glasati protiv, da više njih iz SNS-a nije sigurno kako će glasati, a predlog neće podržati ni Muamer Zukorlić.

Prema njegovim rečima, zbog cele situacije Vučić i SNS tokom nedelje će se baviti učvršćivanjem većine.

“Ako većinu uspemo da obezbedimo, možemo da očekujemo da sednica Skupštine na kojoj bi trebalo da bude izabrana nova premijerka počne tokom narednog vikenda”, rekao je Stefanović.

On ističe da je Vučić odlučan i istrajan u svom predlogu, kao i da ga neće menjati ni po koju cenu, “jer ovo nije samo pitanje podrške Ani Brnabić već i predsedniku Vučiću”.

Brnabić: Najvažnije obezbediti stabilnu većinu u Skupštini

Mandatar za sastav Vlade Ana Brnabić izjavila je večeras da je najvažnije obezbediti stabilnu većinu u Skupštini koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi.

Brnabić je u izjavi dostavljenoj Tanjugu rekla da je za nju lično ovo još jedna potvrda da je za predsednika Aleksandra Vučića interes Srbije na prvom mestu i da je zbog građana on spreman da menja stvari u zemlji.

“Razgovaram sa predsednikom Srbije koji mi je poverio mandat za izbor Vlade. Najvažnije je da obezbedimo stabilnu većinu u Skupštini koja će omogućiti dalji nastavak započetih reformi .Za mene lično ovo je još jedna potvrda da je za predsednika Aleksandra Vučića interes Srbije na prvom mestu i da je zbog građana on spreman da menja stvari u našoj zemlji. Važno je da Srbija dobije Vladu u zakonskom roku”, navela je Brnabić u izjavi.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno