Naslovna > Srbija Danas > Politika > SNS za mandatara kojeg odredi Vučić, vlada u junu

SNS za mandatara kojeg odredi Vučić, vlada u junu

BEOGRAD – Svi poslanici SNS glasaće za mandatara kojeg predloži predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekla je danas predsednica Skupštine Maja Gojković.

Ona je nakon sednice Predsedništva stranke rekla da su članovi tog tela dali jednoglasnu podršku Vučiću da on predloži kandidata za mandatara buduće vlade Srbije.

Kako je rekla, gotovo svi članovi Predsedništva izneli su svoja razmišljanja o tome kakvog mandatara treba da ima Srbija, te kakvu politiku buduća vlada treba da vodi i saglasili se da to treba da bude nastavak politike koju je vodio Aleksandar Vučić.

A to je, kako je navela, politika stabilnosti, političke i ekonomske.

“Ono u čemu smo se jednoglasno složili je da damo podršku Aleksandru Vučiću, koji ima nesporna ustavna ovlašćenja, da predloži ličnost koja će biti mandatar nove vlade”, rekla je Gojković.

Nije se razgovaralo o personalnim rešenjima, dodala je, te navela da je Vučić ostavio vladu i zemlju u stabilnom stanju, u političkom i finansijskom smislu reči.

“Takva politika treba da bude i u budućnosti. Srbiji je veoma važno da budemo u svakom smislu stabilna zemlja i nastavimo sa politikom koja je do sada vođena”, rekla je Gojković.

Takođe, dodala je, prethodnih su dana razgovori o budućoj vladi i njenoj politici vođeni s koalicionim partnerima i predstavnicima poslaničkih grupa u parlamentu, pri čemu je navela da SNS namerava da nastavi saradnju sa svim strankama s kojima je izašla na izbore, a posebno da pažnju posvete daljoj saradnji sa Socijalističkom partijom Srbije.

U svakom slučaju, kako je navela, svi će poslovi u vezi s vladom biti završeni u zakonskim rokovima, a to podrazumeva da ćemo novu vladu imati pre inauguracije predsednika Srbije.

Janković i Rodić u borbi za lidera opozicije
Što se SNS tiče vidi se da su maske pale i od danas će se voditi neskrivena borba između vlasnika Kurira Aleksandra Rodića i lidera PSG Saše Jankovića za novog lidera opozicije u Srbiji, rekla je Gojković.Tako je Gojković odgovorila na pitanje novinara kako u SNS komentarišu najavu Rodića da će se politički angažovati i dodala da se to nekima učinilo kao vic ali i da nekome neki vicevi jesu a nekima i nisu smešni.

Ona je rekla da se ponavlja priča kao što je bila sa Sašom Jankovićem i da kada je SNS dve godine upozoravala da on nije ombudsman već da se bavi političkim radom i ima pretenzije da se bavi politikom komentari su bili da su iza tih konstatacija neke skrivene namere.

“Sećate se situacije sa Jankovićem”, upitala je Gojković, te dodala da je Rodićeva firma u dugovima oko 40 miliona evra, te da se nada da takve planove Rodić nema i kad je u pitanju Srbija.

Objasnila je da je od dana kad je pročitana Vučićeva ostavka rok za novu vladu 30 dana i da je sve u tim rokovima, te ćemo vladu, zaključila je, imati u junu.

Na pitanje da li se razgovaralo o povlačenju Vučića s čela stranke, ona je kazala da je on ranije najavio da nema planove da ostane čitav život na čelu SNS.

“Nismo danas razgovarali o tome. Mislim da ćemo se na jednoj od narednih sednica posvetiti tom pitanju”, najavila je potpredsednica SNS

Poziv Srbima sa Kosova:Glasajte isključivo za Srpsku listu

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) odlučilo je danas da pozove pripadnike srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da glasaju za Srpsku listu.

Potpredsednica SNS Maja Gojković, nakon sednice Predsedništva, prenela je novinarima da je jednoglasno odlučeno da se pozovu svi građani Srbije, pripadnici srpskog naroda, da jedinstveno i isključivo glasaju za Srpsku listu.

Na Kosovu i Metohiji se 11. juna održavaju prevremeni parlamentarni izbori.

Ona je kazala da smo suočeni sa neskrivenim namerama albanskih političara i ćutanjem predstavnika međunarodne zajednice.

Dodala je da međunarodna zajednica ćuti i kada preti prekidanjem dijaloga, kao i da od Zajednice srpskih opština neće biti ništa.

“Ne nagađajte više, strpite se koji dan”

Predsednik Vučić pozvao je danas medije da prestanu s nagađanjima ko će biti novi premijer i da sačekaju još nekoliko dana.

„Ajde, da više ne nagađate, sačekajte još nekoliko dana”, rekao je on novinarima u Subotici ne želeći da odgovori na pitanje ko će biti novi predsednik Vlade Srbije.

Istakao je da čeka da vidi kako će da prođe danas i u stranci koju vodi po pitanju donošenja odluke o novom premijeru.

Kazao je da svakog dana čita i sluša o nekim nagađanjima, kao što je da se jednog dana posvađao, a potom drugog dana pomirio sa Ivicom Dačićem, pa da će on biti premijer…

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno