Naslovna > Oko nas > Balkan > Spremala se “Oluja” za Srbe u Crnoj Gori?

Spremala se “Oluja” za Srbe u Crnoj Gori?

Ionako već naelektrisanu atmosferu u Crnoj Gori u utorak je dodatno uznemirila i izjava Andrije Mandića, lidera Nove srpske demokratije (u savezu sa Pokretom za promene čini deo Demokratskog fronta), da zemlja klizi u građanski rat i da je u Crnoj Gori postojao plan da se Srbi kamionima i traktorima – proteraju!

– Postojao je plan da se ponovi “Oluja” i Srbi isteraju iz Crne Gore. A, juče nam je Marta Šćepanović (DPS) poručila da idemo iz Crne Gore! Planirali su da nas potrpaju u neke kamione, traktore i da nas izbace. Prevarili su se, ovo je država naših predaka i niko nas neće odavde isterati – poručio je Mandić.

Javnost je već i pre ovoga bila dobro uzdrmana zasedanjem Administrativnog odbora u ponedeljak na kojem je za dlaku izbegnut fizički obračun. Odbor je ukinuo imunitet poslaniku Nebojši Medojeviću, a sve po zahtevu specijalnog državnog tužioca (SDT) Milivoja Katnića, i predložio parlamentu ukidanje imuniteta koje će se overiti na prvoj sednici krnjeg saziva Skupštine.

Tako bi lider PzP mogao da se nađe u spuškom zatvoru, gde se već neko vreme nalaze biznismen iz BiH Momir Nikolić, zatim Dejan Vujisić, direktor Medojevićevog pokreta za promene, tehnički direktor stranke Željko Šćepanović i vozač Gordan Konatar.

Povodom svega oglasio se i Medojević.

– Demokratski front je predmet političkog progona od strane Mila Đukanovića. Tužba je besmislena, a oni ljudi koji su u Spužu, nevini tamo leže. Iza ove odluke stoji lična naredba braće Mila i Aca. Ohrabren sam podrškom koja mi pristiže sa svih strana. Katnić traži moje hapšenje zbog toga što znam za njegove ratne zločine – kaže Medojević. – Ovo je potez utopljenika Đukanovića. Otišao je u Dubai, gde planira izgradnju i otvaranje banke. Taj čovek želi nasilje u Crnoj Gori, a nama je dosta bratoubilačkih ratova.

 

Prema optužnici, Katnić sumnjiči Medojevića, za organizovanje kriminalne grupe za pranje novca. U zahtevu za skidanje imuniteta radi krivičnog gonjenja i hapšenja navodi se da je Medojević sa Nikolićem “sačinio kriminalni plan” za pranje novca koji je Nikolić stekao legalno, ali nije platio porez.

Naredba za hapšenje Vujisića, Šćepanovića, Nikolića i Konatara, usledila je posle iskaza koji je Nikolić dao specijalnoj tužiteljki Lidiji Vukčević, a ona je naložila njegovo hapšenje. Navodno je detaljno opisao funkcionisanje “kriminalne grupe”. Oni su uhapšeni krajem oktobra prošle godine u blizini Streljačkog centra “Ljubović” kada je u vozilu “audi 6” (NK CC555) nađeno 30.000 dolara i skoro 18.000 evra. Jedan od uhapšenih Vujisić je navodno priznao da se radi o njegovom novcu, a da je Šćepanovića zamolio da konverutje dolare za evre, kako bi Nikoliću vratio pozajmicu za izgradnju kuće u Donjoj Gorici u Podgorici.

 

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno