Naslovna > Slobodno vreme > Život > Srbija se pozicionira na turističkoj mapi sveta

Srbija se pozicionira na turističkoj mapi sveta

ASTANA – Sa porastom broja turista od 12 odsto i milijardom evra prihoda u 2016. godini, Srbija se pozicionira na turističkoj mapi sveta, a Beograd kao jedna od najbrže rastućih kontinentalnih turističkih destinacija u Evropi, beleži sve veću popularnost i prepoznatljivost i na azijskom kontinentu.

To je zaključeno na obleležavanju Nacionalnog dana Srbije na Svetskoj izložbi, Ekspo Astana 2017, koje je organizovalo je Ministarstvo za trgovinu, telekomunikacije i turizam uz podršku Turističke organizacije Srbije, saopšteno je danas iz tog ministarstva.

Pomoćnik ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Maja Mandrapa Gašić tim podovom je navela da program Srbije u Astani ima za cilj da predstavi kulturno nasleđe, i bogatu tradiciju naše zemlje i predstavi turističke potencijale koji u Srbiji rastu.

“Koristimo priliku da se predstavimo pred 115 zemalja koliko ih ovde učestvuje i Azijskim partnerima, kao zemlja sa puno turističkih potencijala”, rekla je Mandrapa Gašić.

Na tom događaju govorili su i Bakenov Ernar Bakijtanovič, zamenik ministra Ekonomije Kazahstana, ambasador Republike Srbije u Kazahstanu Vladimir Matić, kao i predstavnici Turističke organizacije Srbije.

Celodnevni program je objedinio kulturni sadržaj, predstavljanje turističke ponude i filmove o Srbiji, kao i zabavni program, nastup umetnice Jele Čelo, folklorne grupe LOLA i koncert Jelene Tomašević.

Još jedan događaj biće organizovan 10. jula na Nacionalni dan Nauke i rođendan Nikole Tesle.

Najveća svetska izložba, Ekspo Astana 2017, otvorena je 10. juna i trajaće do 10. septembra ove godine.

Na njoj učestvuje 115 zemalja i 20 međunarodnih organizacija, očekuje se preko 5 miliona posetilaca iz celog sveta.

Partneri Paviljona Srbije u Astani su kompanije EPS, NIS, Energoprojekt i Feromont Inženjering.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno