Naslovna > Oko nas > Balkan > Taksisti blokirali Podgoricu

Taksisti blokirali Podgoricu

PODGORICA – Sindikat taksista Crne Gore organizovao je juče protestnu vožnju kako bi skrenuo pažnju nadlažnima koji, kako je rečeno, nemo posmatraju kršenje njihovog ustavom garantovanog prava na rad. Više od 300 vozila blokiralo je centralne ulice.

– Državni i opštinski organi ne sprovode zakonske i podzakonske akte koje su sami kreirali, a kojima je regulisan prevoz putnika – kaže, za “Novosti”, Vesko Bijelić, potpredsednik Sindikata taksista Crne Gore.

Auto-taksi preduzetnici obratili su se Vladi tražeći da njihove predstavnike hitno primi premijer Duško Marković. Traže i da Vlada formira radni tim koji će sagledati stanje u ovoj oblasti, i sačiniti strategiju delovanja koja će uvesti red u prevoz putnika. Zahtevaju i da se u Skupštini razmatra i usvoji novi Zakon o prevozu u drumskom saobraćaju za koji je nacrt sačinjen još u avgustu prošle godine, ali je procedura stopirana zbog “nečijih interesa”. Poseban zahtev odnosi se na inspekcijske organe koji bi trebalo da počnu da “rade svoj posao”, pogotovo na suzbijanju rada na crno. Od lokalnih samouprava traže da ukinu licence koje su izdate na osnovu falsifikovanih dokumenata.

Članak je prvobitno objavljen ovde

Komentari

komentariPodeljeno